Bijbel Land Museum laat u online in 3D meegenieten van een bijzondere tentoonstelling

foto Bible Land Museum

Een bijzondere tentoonstelling vindt plaats in het Bijbel Land Museum in Jeruzalem. Het mooie is dat u online deze bijzondere tentoonstelling in 3D kunt zien. U wordt als het ware meegenomen op een reis door het Oude Nabije Oosten om de mensen en beschavingen te verkennen die de Bijbel bevolkten. U loopt als het ware door de tentoosnstelling.

De overleden Dr. Elie Borowski en zijn vrouw Batya stichtten de BLMJ in 1992 en hun onschatbare verzameling oude artefacten vormt het grootste deel van de permanente collectie van het museum.

Foto: Bible Land Museum

Deze website bevat een kleine selectie van de kunstvoorwerpen van het museum. Kom regelmatig terug, want het museum uploadt voortdurend nieuwe digitale archieven om een ​​breder publiek te betrekken om meer te leren over het dagelijkse leven van mensen die in de Bijbelse tijden leefden.

Het Bible Lands Museum Jerusalem neemt bezoekers mee op een reis door de fascinerende wereld van de oude landen van de Bijbel, waarbij de geschiedenis wordt gevolgd vanaf het begin van de beschaving door de wortels van het monotheïsme en het vroege christendom.

Foto: Bible Land museum

De collectie is afkomstig van het uitgestrekte geografische gebied dat zich uitstrekt van Afghanistan in het oosten tot de Middellandse Zee in het westen, van de Kaukasische bergen in het noorden tot Nubië (het huidige Soedan) in het zuiden.

Ontdek hoe beschavingen zoals de Sumeriërs, Assyriërs, Babyloniërs, Hettieten en Feniciërs leefden in de Vruchtbare Halve maan, de bakermat van de beschaving, en het belang van Israël en Kanaän op het kruispunt van de geschiedenis.

Deze website geeft een korte inleiding tot de galerijen van de hoofdtentoonstelling van de BLMJ.