De IDF unit die aan de frontlijn van de cyber beveiliging staat

Foto IDF

In een cyberwereld zonder regels of grenzen staan ​​de officieren van de IDF’s C4I en Cyber ​​Defensie Directoraat (CDD) in de frontlinie om de staat Israël te bewaken en online bedreigingen en aanvallen van de online vijanden van Israël tegen te gaan.

Na de voltooiing van de officiers cursus in de Officer’s Training School, geeft het (CDD) een speciale cursus voor inkomende cyber officieren, speciaal afgestemd om hen voor te bereiden op hun posities.


Als onderdeel van de cursus besteden ze enkele weken aan het perfectioneren van hun vaardigheden op het gebied van elektrotechniek, cyber verdediging en programmeren. Ze bestuderen de professionele kant van hun toekomstige functies en raken vertrouwd met de verschillende eenheden van de technologische divisie, evenals een verscheidenheid aan programma’s en projecten.

Op het hoogtepunt van de training worden de officieren opgesplitst in twee teams en simuleren ze een cyberaanval van twee weken die een hacking of infiltratie in IDF-infrastructuur en -systemen in realtime simuleert.

“De ene kant is in de verdediging, en de andere is in de aanval”, zei majoor “R”, de commandant van de aanvullende cursus van de technologische officieren.

Tijdens de oefening, “Colosseum” genoemd, probeert de aanvallende zijde, die de vijand speelt, om IDF-systemen neer te halen en de locatie van IDF-troepen op de grond te identificeren, terwijl de verdedigende zijde bezig is de cyberaanval te verijdelen.

Volgens majoor R daagt de oefening, die twee of drie keer per jaar plaatsvindt, de officieren uit om buiten de kaders te denken.
De oefening is dynamisch en verandert elk moment en dwingt de partijen om creatief te denken en op elk moment te reageren op de beweging aan de andere kant,” zei hij.

Volgens Maj. R, omvatten de uitdagingen in de oefening voor het eerst soldaten te bevelen terwijl ze tegelijkertijd de knowhow hebben om met iets onverwachts om te gaan, en hun soldaten te helpen door platforms te bouwen om in de oefening te gebruiken om te komen tot het bedenken van oplossingen.

“De officieren zullen binnen een paar weken hun eigen soldaten krijgen en hun persoonlijke ervaring met het bevelen van soldaten, en het is belangrijk dat ze het doen tijdens hun training,” zei majoor R. “Uiteindelijk werken we als een team en ons doel is om te laten zien dat ze niet in een vacuüm leven en dat ze ook de andere kant moeten zien.”

Tijdens de oefening ontmoeten hoge officieren met de rang van luitenant-kolonel en kolonel de officieren die uitleggen wat er op dit moment gebeurt, wat ze in de nabije toekomst verwachten en wat ze aanbevelen te doen.

Soldaten van de C41-eenheid van de IDF werken dag en nacht door om alle soorten bedreigingen van haar vijanden tegen Israël af te weren en af ​​te schrikken. Ze zijn verantwoordelijk voor alle computers en communicatie van IDF-troepen op het slagveld, evenals alle militaire cyber verdediging.

Het gevaar van cybercriminaliteit of cyberterrorisme is een belangrijke wereldwijde dreiging, en de IDF begrijpt dat zowel spelers in Israël als ook terroristische groeperingen de motivatie en capaciteiten hebben om grote schade aan te richten aan de staat en kritieke infrastructuur.

“Dit is iets dat ze in het echte leven zullen doen, en ze moeten zo voorbereid zijn als ze kunnen zijn,” zei Maj. R. “De verbinding met de echte wereld is van het grootste belang, vooral de uitdagingen die de echte wereld kan werpen op hen. Ze kunnen niets leren in de academische wereld of op internet. Het is de cyber verdediging die alleen de IDF hen kan leren. “