Dvir Shnerb krijgt 2 weken na terreuraanslag paramedic diploma

Dvir Shnerb. Screenshot YouTube

Dvir Shnerb, 19, raakte gewond bij de terreuraanslag van 23 augustus, waarbij zijn zuster, Rina, 17 stierf en ook zijn vader gewond raakte. De familie, uit Lod, wandelde in de bij de Ein Bubin waterval nabij de nederzetting Dolev op de Westelijke Jordaanoever, ten oosten van Modiin, toen een explosief op hun pad ontplofte.

Slechts een paar dagen geleden mocht hij het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen, maar kreeg gisteren zijn officiële diploma als paramedic voor het Magen David Adom (Israelische eerstehulp org.) , waar hij maanden voor had geleerd.

“Vandaag beëindigen we een cursus die we allemaal zijn begonnen om één reden – de wens om levens te redden,” zei Dvir. “We denken nooit echt na over wie onze patiënt is, hoe hun leven tot nu toe was of hoe hun leven er daarna zal uitzien. Maar deze week heb ik geleerd dat levens redden niet alleen is het redden van onze patiënt, maar ook het redden van zijn of haar toekomst “.

“Rina redde levens op haar eigen manier,” zei haar broer. “Ze redde zielen door te onderwijzen, door vriendelijkheid en door vrijwilligerswerk.”

De ceremonie werd ook bijgewoond door senior de paramedische hulpverlener Shlomo Perel, de instructeur van Shnerb en, toevallig, de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam na de terreuraanslag op 23 augustus.