Zoon (11) redt zijn vader van de dood tijdens een wandeltocht

Hulpverleners aan het werk om de vader te redden in het natuurreservaat Amud Stream nadat zijn 11-jarige zoon hen naar de scène leidde (Magen David Adom)

Een 11-jarige jongen, wiens vader vorige week tijdens een wandeling instortte als gevolg van een zonnesteek, maakte indruk op de hulpverleners met zijn vindingrijkheid. De zoon verleende eerste hulp terwijl hij aan de telefoon was met een paramedicus en redders naar de plek leidde, om het leven van zijn vader te redden.

De twee waren op een wandelpad in het natuurreservaat bij de Amud Stream in het noorden van Israel toen zijn vader het bewustzijn verloor.

“Hij ligt hier, ingestort. Ik weet niet of hij is ingestort door uitputting”, vertelde de jongen in een openbaar gemaakt fragment van het gesprek van incident. “Er is hier geen volwassene. We zijn alleen in het midden van de berg.”

Hij volgde de instructies van de dispatcher, controleerde de reacties van zijn vader, zoals ademhaling en lichaamswarmte, hief zijn benen op en legde een natte doek op zijn voorhoofd.

Hij dirigeerde ook de hulpverleners naar de plek waar hij met zijn vader was, precies uitleggend waar ze waren. Toen de helikopter arriveerde schreeuwde hij om zijn locatie aan de medische teams kenbaar te maken.

De vader werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij enkele dagen verbleef, alvorens hij het ziekenhuis in goede gezondheid weer kon verlaten. De betrokken hulpverleners zeiden dat de jongen ertoe bijdroeg dat het leven van zijn vader was gered.

Dispatcher Yana Hush vertelde Channel 13 nieuws: “Er zijn elke dag duizenden telefoontjes naar het hulpverleningscentrum, maar ik had nooit gedacht dat ik een 11-jarige aan de lijn zou krijgen met zo’n volwassenheid en vastberadenheid om zijn vader te redden”.