Hamas-leider Haniyeh bedankt in brief Iran voor hun “onvoorwaardelijke steun”

Hamas baas Haniyeh. Screenshot YouTube

In een brief, geplaatst op de officiële website van de Iraanse leider Khameini, bedankt Hamas-leider Ismail Haniyeh de Iraanse regering voor hun “onvoorwaardelijke steun” aan de terreurorganisatie die Gaza bestuurt.

Vooral het feit dat Iran de terreurorganisatie uitrust met “alles wat ze nodig hebben om de Zionistische bezetter te verslaan”, is iets waar Haniyeh de Iraanse leider voor heeft bedankt.

Bovendien sprak Haniyeh namens Hamas zijn eeuwige dankbaarheid uit “voor de speciale en uitgebreide steun in iedere vorm van Iran”. Hij beweerde daarbij dat recente verklaringen van de “Opperste Leider”, ten gunste van de Hamas-regering, een nieuwe horizon hebben geopend voor Gaza.

Afgelopen juli heeft een Palestijnse delegatie onder leiding van vice-voorzitter van het politieke bureau van de Hamas-beweging, Saleh Arouri, in Teheran leiders van de Iraanse regering ontmoet. Haniyeh prees het Iraanse regime voor de “uitstekende ontvangst” die Hamas-afgevaardigden ontvingen tijdens hun bezoek aan de Islamitische Republiek.

Arouri is een van de oprichters van de Izzadin al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas. Hij is verantwoordelijk voor verschillende bloedige terroristische aanvallen op Israëlische burgers en soldaten, waaronder de ontvoering en moord op drie Israëlische tieners in 2014 op de Westelijke Jordaanoever. 

In november 2018 loofde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een beloning uit van $5 miljoen voor informatie die zou leiden tot de arrestatie van Arouri.

Volgens Israëlische bronnen verhoogde de Iraanse regering hun jaarlijkse toezegging aan de Hamas-regering, twee weken na het vertrek van de delegatie uit Teheran. Terwijl het Iraanse regime normaal gesproken elk jaar al $100 miljoen aan hulp naar Gaza stuurt, krijgt Hamas nu jaarlijks $360 miljoen in ruil voor informatie over de rakettechnologie van Israël. 

Advertentie (4)