Het was een onrustige nacht in en rond Israel

Kleine IDF-drone. Foto: IDF

Het was weer een onrustige nacht, waarin van alles en nog wat is gebeurt in Israel en de regio.

Het begon gisteravond toen in verschillende plaatsen in zuid-Israel het raket-alarm afging, nadat bleek dat er vanuit Gaza een raket richting Israel was afgevuurd. Volgens het leger kwam de raket neer in open terrein, in Gaza zelf.

Het is opvallend dat er vanuit Gaza een raket wordt afgevuurd op het moment dat er een delegatie uit Egypte aanwezig is, die probeert de boel rustig te houden en te voorkomen dat er een escalatie plaatsvindt.

Hezbollah ondertussen kwam met de mededeling waarin het claimt een kleine “Israëlische drone” te hebben neergeschoten toen het de grens met Libanon overstook.

“Strijders van de Libanese-sjiitische beweging werden geconfronteerd met een Israëlische drone toen het zuid-Libanon binnenkwam in de buurt van het dorp Ramyeh. De drone is nu in onze handen”, aldus terreurorganisatie Hezbollah in een verklaring.

De IDF zegt dat onderzoekt wat hiervan waar is en geeft geen verder commentaar.

Voorts vonden er drie explosies plaats in een Popular Mobilization Force-basis op de grens tussen Syrië en Irak. Dezelfde basis die de afgelopen weken al meerdere keren is geraakt door aanvallen die worden toegeschreven aan Israel en de Verenigde Staten.

De ontploffingen waren gericht op een basis van de Popular Mobilization Force, zei het Saudi al-Arabiya-netwerk, onder verwijzing naar bronnen in het gebied. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens beschuldigde de aanval door ‘niet-geïdentificeerde oorlogsvliegtuigen’.

Al Arabiay zei dat de basis, in het al-Boukamal gebied, ook troepen huisvestte van de Libanese terreurgroep Hezbollah. Het rapport zei dat verschillende mensen werden gedood door de aanval, maar gaf geen verdere details.

De explosies vonden plaats aan de Syrische kant van de grens in dezelfde regio’s waar Fox News eerder meldde dat Iran een nieuwe militaire faciliteit bouwt, die duizenden soldaten en opslagfaciliteiten voor geavanceerde wapens kan huisvesten.

Israel heeft niet op deze berichten gereageerd.

Advertentie (4)