Hezbollah schiet raket af op noord-Israel, IDF antwoordt met mortieren.

De sjiitische terreurgroep Hezbollah heeft zojuist verschillende anti-tank raketten afgevuurd ​​op een legerbasis en militaire voertuigen in het noorden van Israël, aldus de Israel Defense Forces (IDF). Er zijn op dit moment geen meldingen van gewonden of grote schade.

De anti-tank raketaanval vond plaats in de buurt van de gemeenschap van Avivim in de regio Boven-Galilea in het noorden van Israël.

“De IDF vuurde terug op de locaties van de lanceringen en op militaire doelen in zuid-Libanon”, zei het leger in een verklaring. “Alle doelen zijn geraakt”, aldus de IDF.

Libanese media meldden dat de IDF locaties beschoot nabij de Libanese grensstad Maroun al-Ras.

Openbare schuilkelders tot 5 km van de grens met Libanon zijn inmiddels geopend. Bovendien riep het leger bewoners op de grens met Libanon niet te naderen, ook niet voor landbouwwerkzaamheden. De IDF drong er ook bij bewoners van het gebied op aan om niet op open wegen langs de grens te reizen.

De door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah nam de verantwoordelijkheid voor de raketaanval en gaf aan dat het een reactie was op een luchtaanval van de IDF afgelopen zaterdagavond, die gericht was op een door Iran geleid plan om noord-Israël aan te vallen met zelfmoord drones, waarbij verschillende Iraanse agenten omkwamen en twee Hezbollah-leden.

Advertentie (4)