IDF: “Hezbollah-raket miste op een haar na een pantservoertuig met 5 inzittenden” (VIDEO)

De IDF is een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe het kan dat een pantservoertuig met vijf inzittenden zonder toestemming op een verlaten weg reed op het moment dat Hezbollah de Kornet-raketten afvuurde.

Je kan nu van geluk spreken inplaats van militaire planning dat er geen doden of zwaar gewonden zijn gevallen.

De rapporten spreken de beweringen van Israëlische militaire bronnen zondag tegen dat een IDF-voertuig waarop Hezbollah zich richtte destijds leeg was. De rapporten lijken te kloppen met beelden die eerder maandag door Hezbollah-gelieerde TV zijn vrijgegeven.

Amos Harel, senior militaire correspondent voor de krant Haaretz, zei dat het Israëlische “Wolf” pantservoertuig op een weg reed op ongeveer 5,5 kilometer van de grens met Libanon, toen het doelwit werd van de Kornet raketten, zoals op de Hezbollah-video is te zien.

Het beschadigde IDF voertuig. Foto Channel 13

“De weg was weliswaar bedoeld voor militaire voertuigen, maar vanwege de verhoogde staat van alarm was het niet toegestaan er zonder toestemming gebruik van te maken”, aldus Harel. “De IDF mag van geluk spreken dat de Kornet-raket het pantservoertuig miste”.

Er wordt nu door de IDF onderzocht hoe het kwam dat het voertuig, met daarin een militaire arts die het commando had en vier soldaten, toch op deze weg reed. Op onderstaande video is het voertuig rijdend na de aanslag te zien.

Ondertussen heeft Hezbollah-baas Nasrallah in een toespraak maandagavond nogmaals benadrukt hoe succesvol de Hezbollah aanval wel niet was geweest.

“Er bestaan geen rode lijnen meer”, aldus Nasrallah vanuit zijn veilige bunker diep onder de grond in de buurt van Beirut.

“Het is genoeg. De Libanezen hebben het recht om zichzelf te verdedigen en wij zullen ons verdedigen. Hezbollah heeft nu een nieuwe operationele ruimte, en het is de ‘hemel van Libanon’. Als het er omgaat hoe wij omgaan met de drones, zal het gebeuren. Ik zal niet aangeven wanneer en hoe, maar het gaat gebeuren”, aldus de Hezbollah baas.

Hij ging in zijn toespraak niet in op het feit dat de vermeende slachtoffers bij de Hezbollah raketaanval poppen waren, wel beloofde hij dat Hezbollah bij een volgende Israelische aanval “diep in het hart van Israel” zou terugslaan.

Nasrallah benadrukte ook hoe succesvol de psychologische oorlogsvoering van Hezbollah was. “De zionisten hadden hun vooruitgeschoven posten ontruimd, hele legerbasissen waren verlaten, de hele grens was geëvacueerd”.

Advertentie (4)