Top defensie official: “Binnen 24 uur viel Israel op drie verschillende fronten aan”

IDF aanval. Screenshot YouTube

Het precisieraket-programma van Hezbollah is de topprioriteit van de staat Israël, gevolgd door het voorkomen dat Iran een nucleaire capaciteit verkrijgt, zei een top official vandaag. Hierbij werd voor het eerst toegeven dat Israël aanvallen heeft uitgevoerd op verschillende fronten – en niet alleen in Syrië.

Volgens de functionaris heeft Israël op verschillende manier tegen Iran geopereerd én op twee extra fronten binnen een recente periode van 24 uur. “De laatste dagen werden we aangevallen vanaf verschillende fronten”, zei de functionaris. “We bevonden ons op meerdere plaatsen in een simultane aanval.”

“Als we niet correct hadden gehandeld, zouden we vandaag in een andere realiteit leven”, zei hij. “Om deze voortgang van Iran te voorkomen, voeren we veel operaties uit waarvan niemand iets weet”, zei hij, hieraan toevoegend dat de operaties worden uitgevoerd door de IDF in samenwerking met de Mossad. 

“Alles wat we de afgelopen weken en dagen hebben gedaan was gepland en uitgevoerd precies zoals we het wilden”, zei hij. “Alles maakt deel uit van onze algemene strategie die we op verschillende manieren en in verschillende arena’s uitvoeren.”

Over de gevechten gisteren tussen de IDF en Hezbollah gisteren zei hij: “Israel heeft zijn doelen bereikt.” Waarbij hij toevoegde dat Hezbollah kort na zijn aanval langs de noordgrens – en Israël’s reactie daarop – een bericht doorgaf aan Jeruzalem dat het incident voorbij was.

Volgens hem werd het bericht aan Israel van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah om het vuren te stoppen, door de Libanese premier Said Hariri doorgegeven aan functionarissen uit drie afzonderlijke landen – Egypte, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Israël antwoordde daarop dat “stil zal worden beantwoord met stil.”

De topambtenaar zei dat, hoewel het top prioriteit van Israël blijft om te het voorkomen dat Iran een ​​nucleaire bom krijgt, het dwarsbomen van het precisie-raketproject van Hezbollah de tweede top prioriteit is geworden. Na die twee komt de Iraanse militaire aanwezigheid in verschillende landen in het Midden-Oosten.

Advertentie (4)