Israelische hulporganisatie IsraAid gaat de Bahamas hulp bieden (VIDEO)

Foto IsraAid

Terwijl orkaan Dorian de Bahama’s met winden tot 295 km/uur toeslaat, bereidt de Israëlisch humanitaire hulpagentschap IsraAID zich voor om noodhulp te sturen en zal opnieuw één van de eerste hulporganisaties zijn om hulp aan getroffenen aan te bieden op de grond.

Hoewel de volledige omvang van de verwoesting van Dorian nog steeds onduidelijk is, werden ten minste vijf mensen gedood en zijn op de eilanden Abaco en Grand Bahama maar liefst 13.000 huizen beschadigd of vernietigd. De orkaan landde in de vroege uren van maandagochtend op Grand Bahama en bleef de hele dag boven het eiland zijn verwoestende werk doen. De verwachting is dat Dorian verder gaat naar de zuidoostelijke Verenigde Staten, met kustgebieden in Florida, Georgia, South Carolina en North Carolina.

Het Emergency Response-team van IsraAID zal dringende hulpgoederen distribueren, psychologische eerste hulp bieden en waterfilters inzetten om de toegang tot drinkwater te herstellen, terwijl verdere behoeften onderzoeken zullen worden uitgevoerd in alle getroffen gemeenschappen.

In 2018 bereikten IsraAID Emergency Response-teams 26.300 mensen met veilig water, psychologische en maatschappelijke ondersteuning en hulp na negen rampen in zeven landen. Dit jaar heeft IsraAID noodmissies naar Mozambique gelanceerd, na de verwoesting veroorzaakt door Cyclone Idai in maart en naar Colombia, omdat daar dagelijks 5000 mensen naar toekomen die op de vlucht zijn voor de aanhoudende humanitaire crisis in het naburige Venezuela.

De afgelopen jaren heeft de humanitaire NGO hulp geboden na orkanen in de regio, waaronder Irma en Michael in Florida, Florence in North Carolina, Harvey in Texas en Maria in Dominica en Puerto Rico. De teams van IsraAID zijn nog steeds op de grond aan het werk in Dominica en Puerto Rico, ter ondersteuning van gemeenschappen bij hun herstel en wederopbouw, bijna twee jaar na orkaan Maria.

Via het IsraAID Emergency Response Fund kunnen donaties worden gedaan ter ondersteuning van IsraAID’s rampenbestrijdingsinspanningen op de Bahama’s.

Advertentie (4)