Toyota, BMW en anderen investeren in Israelische startup Cartica AI (VIDEO)

Screenshot: YouTube

De Israëlische startup Cartica AI, gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligentie (AI), heeft vandaag bekend gemaakt dat onder de investeerders in zijn Series B-investeringsronde o.a. Toyota AI Ventures, BMW iVentures, Continental en het Israëlische durfkapitaalfonds OurCrowd zitten. Er zijn geen financiële details over de financieringsronde bekendgemaakt.

Het in Tel Aviv gevestigde Cartica AI is een spin-off van Cortica, een bedrijf opgericht in 2007. Het bedrijf gaat de investeringen gebruiken om haar AI-software te lanceren, met als doel om de veiligheid van zelfrijdende auto’s te vergroten en de kans op ongevallen te verminderen.

“Ons doel is om een ​​nieuwe, maar bewezen, AI-benadering voor de auto-industrie te introduceren, die de weg vrij zal maken voor een veiliger en meer autonoom transport”, zegt Cartica AI mede-oprichter en CEO Igal Raichelgauz.

“Onze strategie is om sterke samenwerkingen op te bouwen met toonaangevende autospelers om onze oplossing tegen het einde van volgend jaar naar de grootschalige automobielmarkt te brengen. De krachten bundelen met deze toonaangevende spelers is een andere substantiële kracht van onze unieke technologie en bedrijfsstrategie”, voegde de CEO eraan toe.

Cartica AI introduceert een unieke benadering in de kunstmatige intelligentie, die niet is gebaseerd op gegevens die door mensen zijn aangeleverd. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij “deep-learning”, maakt Cartica AI het mogelijk om zonder toezicht te leren van gegevens uit de echte wereld, wat resulteert in een ongekende nauwkeurigheid in randgevallen en uitdagende scenario’s in het wegverkeer. Het platform van Cartica AI wordt beschermd door meer dan 200 patenten.

Het systeem van Cartica AI volgt een geheel nieuwe benadering van autonome perceptie en maakt een breed scala aan boeiende gebruiksscenario’s mogelijk die mobiliteitsoplossingen in de automobielsector en daarbuiten kunnen transformeren tot nieuwe mogelijkheden.

Jim Adler, oprichter van Toyota AI Ventures, zegt over dit nieuwe systeem: “Het is zeldzaam dat een bedrijf meer dan tien jaar onderzoek en ontwikkeling op het gebied van computervisie toepast op de moeilijkste problemen bij autonoom rijden. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het team van Cartica en hun benadering van nieuwe oplossingen voor de automarkt.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit systeem werkt.

Advertentie (4)