Israëlische ritmische gymnaste Linoy Ashram brons op WK en ticket voor Olympische Spelen (video)

De Israëlische ritmische gymnaste Linoy Ashram won vrijdag de bronzen medaille in de all-round wedstrijd in de wereldkampioenschappen in Baku, Azerbeidzjan, haar zesde medaille tijdens het WK en de belangrijkste omdat het haar een ticket gaf voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio waar zij de beste Israëlische hoop op een medaille zal zijn.

Linoy Ashram. Screenshot YouTube

Gedurende meerdere dagen stond Ashram op het podium voor elk van de vier wedstrijden op de verschillende apparaten die bij de wedstrijden hoorden : hoepel, bal, klaveren en lint. Drie van die medailles waren zilver en één brons.

Ze maakte ook deel uit van de Israëlische ploeg – samen met Nicol Zelikman, Nicol Voronkov en Yuliana Telegina – die zilver veroverde in de teamcompetitie, achter Rusland.

Maar het succes in de all-round wedstrijd vrijdag was het meest spraakmakende en het belangrijkste, omdat de combinatie van alle vier apparaten de enige is die te zien zal zijn op de Olympische spelen.

De 20-jarige Ashram stond na de eerste ronde op de eerste plaats, maar maakte verschillende onnauwkeurigheden die haar uiteindelijk op de derde plaats deden belanden met een totale score van 89.700, achter de identieke Russische tweelingen Dina en Arina Averina die respectievelijk goud en zilver wonnen.

Advertentie (4)