Lieberman: “Eenheidsregering is de enige weg”

Screenshot

Met de sleutels in handen voor de formatie van een nieuwe regering, weet Avigdor Lieberman zijn rol weer prima te spelen. Hij verscheen buiten zijn huis in de stad Nokdim om de verzamelende pers toe te spreken.

Lieberman noemde zijn voorwaarden nog maar eens een keer: een seculiere verlanglijst, inclusief militaire dienstplicht voor de ultraorthodoxen en openbaar vervoer en handel op sjabbat. Hij zegt niet van plan te zijn met andere partijleiders te spreken, totdat aan zijn voorwaarden is voldaan.

Maar hij verzacht ook zijn toon richting de rechtervleugel en beschrijft ultraorthodoxe partijen als “politieke rivalen, geen vijanden”, en geeft uiting aan zijn bereidheid om in een regering onder zittend premier Benjamin Netanyahu te zitten. Maar zonder ultraorthodoxe partijen.

Hij noemt het idee om een ​​regering met Arabische partijen te vormen “absurd”.

Verwijzend naar zijn eis voor een eenheidsregering, zegt de leider van de partij van vooral voormalige immigranten: “Verspil je tijd niet. We moeten het enige mogelijke spoor zo snel mogelijk volgen”.

Hij vind ook dat president Rivlin een veel actievere rol moet spelen en absoluut moet weigeren mee te werken aan een derde stemronde, zoals Netanyahu mogelijk gaat voorstellen.

Advertentie (4)