Lieberman tegen Gantz en Netanyahu: “Stop jullie kinderachtige meningsverschil”

Foto GPO

Een dag nadat hij afzag van steun aan Gantz voor het samenstellen van een nieuwe regering, zal Yisrael Beytenu-leider Avigdor Lieberman vandaag een ontmoeting hebben met Benny Gantz.

In een verklaring stelde de leider van Yisrael Beytenu terloops voor dat Gantz en Netanyahu ‘een muntje’ moeten opgooien voor wie eerst premier wordt, volgens een rotatieovereenkomst. Lieberman dringt er bij hen op aan hun ‘kinderachtige’ verschil van mening te laten vallen en een regering van nationale eenheid te smeden.

Volgens de onofficiële verkiezingsuitslagen heeft Lieberman de sleutel in handen om de volgende regering te vormen na een politieke impasse tussen Likud en Blauw & Wit. Lieberman heeft gezworen te pleiten voor een ‘liberale, nationalistische en brede’ eenheidsregering, bestaande uit de twee grootste partijen, zijn eigen partij en kleinere partijen. Lieberman zei ook tijdens de campagne dat hij de grotere partij zou steunen en niet automatisch zou leunen op zijn voormalige coalitiepartner Likud.

Maar op zondag onthield zijn partij Gantz van steun, daarbij verwijzend naar de steun van de Joint List voor de Blauw & Wit-leider. “De Joint List is onze vijand. Waar zij zijn, staan wij ​​aan de andere kant”, aldus Avigdor Lieberman, voorman van de partij die voornamelijk wordt gesteund door immigranten uit Rusland, Oekraïne en andere voormalig Sovjet-Unie landen.

In een Facebook post zondagavond beweerde Lieberman dat een brede eenheidsregering binnen bereik is. “Ik hoop dat de president het initiatief zal nemen en tussen Gantz en Netanyahu gaat bemiddelen. Wat mij betreft gooien ze maar een muntje op om te bepalen wie als eerste premier zal worden onder een rotatieovereenkomst”, zei hij.

Advertentie (4)