Nieuw onderzoekscentrum in Israel voor photonics (licht deeltjes)

Screenshot YouTube

Na de hightech wil Israel nu een grote macht worden op het gebied van Photonics (licht deeltjes) en heeft daar recentelijk een onderzoeksinstituut voor opgericht dat is gevestigd in het Soreq nucleair onderzoekscentrum nabij Yavne ten zuiden van Tel Aviv.

De overheid investeert 200 miljoen NIS ( € 50 miljoen ) in het nieuwe instituut. Photonics gaat over het creëren, versterken, overbrengen en verwerken van fotonen – lichte deeltjes, en het wordt beschouwd als een van de nieuwe mogelijkheden in technologie, met een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 7%.

Bronnen bij de ministeries die betrokken waren bij de oprichting van het nieuwe onderzoekscentrum vertelden Globes dat als onderdeel van de ontwikkeling van knowhow en capaciteiten in deze sector, het mogelijk zal zijn om de mogelijkheid om gegevens over glasvezelcommunicatiekabels te verzenden sneller en goedkoper zullen zijn als dat met de snelheid van het licht gebeurt.

Het nieuwe onderzoeksinstituut zal ook onderzoek doen naar de ontwikkeling van krachtige lasers voor industrieel en militair gebruik, optische camera’s met licht golven voor installatie in autonome auto’s, LED-verlichting, glasvezel, halfgeleiders en meer.

Het Israëlische ministerie van Defensie zegt : “Photonics heeft een enorm potentieel bij de ontwikkeling van toekomstige wapensystemen,maar ook op het gebied van geneeskunde, datacommunicatie, productie, gegevensverwerking en meer. Israël heeft een brede, hoogwaardige infrastructuur die internationaal wordt erkend. De nationale infrastructuur die we hebben opgezet met een zeer grote investering, zal de capaciteiten van Israël op het gebied van licht- en laserwetenschap drastisch vooruitschuiven. “

Het ministerie van Defensie zegt dat er ongeveer 350 bedrijven in Israël zijn op basis van photonics, waarvan 70% kleine bedrijven zijn. Er werken in deze bedrijven meer dan 20.000 mensen, een kwart van hen in onderzoek en ontwikkeling voor producten en technologieën die verband houden met de sector. De gemiddelde jaarlijkse omzet van deze bedrijven is $ 6 miljard, waarvan 90% afkomstig is van de export. Volgens professionele bronnen van het ministerie van Defensie zal de wereldwijde activiteit in de sector naar verwachting de komende vijf jaar toenemen en de omzet van de bedrijven in de sector met maximaal $ 800 miljard verhogen.