Palestijnse vrouwen: “Liever een gewonde terrorist als huwelijkskandidaat die een maandelijks salaris ontvangt”

Screenshot

Gewonde Palestijnse terroristen zijn populair als huwelijkskandidaat, vanwege de maandelijkse financiële beloning die de Palestijnse Autoriteit hen betaalt, aldus meldt Palestinian Media Watch.

In een programma op de officiële TV van de Palestijnse Autoriteit over jonge Palestijnse vrouwen die de Gazastrook verlaten, vanwege de moeilijke financiële situatie, legde de tv-presentator uit dat jonge Palestijnse vrouwen liever met “gewonde” mannen trouwen, omdat ze dan een vast maandelijks salaris ontvangen van de Palestijnse Autoriteit, in plaats van te trouwen met gezonde afgestudeerde mannen die werkloos zijn.

Officiële PA tv-presentator: “De jonge vrouwen beginnen eigenlijk de voorkeur te geven aan jonge mannen die, laten we zeggen, gewond zijn of een wond hebben, omdat ze uiteindelijk een maandelijks salaris ontvangen van het [PA] Ministerie van Sociale Zaken. Voor de vrouwen hebben de gewonden de voorkeur boven jonge mannen die aan de universiteit hebben gestudeerd, of geen enkele vorm van (fysieke) problemen hebben, maar geen bron van inkomsten hebben.”

Een verklaring van Ashraf Al-Ajrami, de voormalige PA-minister van gevangenenzaken, lijkt deze tendens te onderstrepen. Al-Ajrami verklaarde dat Palestijnen in Gaza ‘liever gewond raken tijdens confrontaties met Israël aan het veiligheidshek dan “werkloos en zonder middelen van bestaan te blijven”, omdat de gewonden in aanmerking komen voor de maandelijkse financiële beloningen die de PA betaalt aan gewonde terroristen – en ook aan de families van dode terroristen – de zogenaamde “martelaren”.

De deelname aan de wekelijkse rellen aan de grens met Israel onder de naam ‘Mars van de Terugkeer’ wordt aantrekkelijk gemaakt door gratis transport, broodjes, een klein geldbedrag en soms door de wens van de deelnemers om zich los te maken van de ellende waarin ze leven als gevolg van de tragische situatie waarin de inwoners van de Gazastrook moeten leven. Hun voorkeur om gewond te raken wordt mede ingegeven door de maandelijkse financiële toelage die ze dan gaan ontvangen van de PA, in plaats van werkloos en zonder middelen van bestaan te blijven.”

Advertentie (4)