Een beginnersgids voor de 2e Israëlische verkiezingen dit jaar

Proberen de Israëlische verkiezingen van volgende week te begrijpen, kan verwarrend zijn. Vooral omdat we het hebben over de tweede verkiezingen in een jaar.

De Jewish Telegraph Agency heeft daarom een gids voor beginners samengesteld zodat u weet wie wie is en elke partijen er mee doen.

Want laten we eerlijk zijn, het Israëlische politieke systeem is niet een van de makkelijkste om te begrijpen.

De al jaren premier zijnde Benjamin Netanyahu is verstrikt in een reeks corruptieschandalen en heeft opnieuw voor een serieuze uitdager, voormalig militair stafchef Benny Gantz. Geen van beiden lijkt verzekerd van overwinning, en ze zitten misschien vast aan elkaar in wat ook wel een eenheidsregering wordt genoemd, waarin de twee leidende partijen het land samen moeten proberen te leiden in de stijl van “Odd Couple”.

De verkiezingen op 17 september komen slechts vijf maanden nadat de verkiezingen in april eindigden zonder duidelijke winnaar en Netanyahu niet in staat bleek om een ​​regeringscoalitie te vormen.

De Israëlische politiek is beroemd om zijn onstuimigheid, maar dit is ongekend: dit is de eerste keer dat Israël twee verkiezingen houdt in zo’n korte periode.

De volgende gids, die is onderverdeeld in actueel gebaseerde secties, geeft aan hoe de Israëlische regering is opgebouwd, waarom Israëliërs weer naar de stembus gaan en wie de belangrijkste spelers zijn in de campagne om de Joodse staat te regeren. Klik op de onderstaande links als een snelkoppeling of blader door voor een volledige inleiding.

INDEX

Israel’s nine biggest political parties, each explained in one sentence

Why is there a second Israeli election in 2019?

A Knesset poll tracker from the Israel Policy Forum

Can Netanyahu withstand his big corruption scandals?

The rise of Benny Gantz’s coalition, a formidable challenger to Netanyahu

Netanyahu and his rivals may be forced to govern together

The steep fall of the Labor Party

Israeli Arabs aim to regain their political power

The rise of fake news in Israel

Advertentie (4)