Premier Netanyahu onthult een tot nu toe onbekende nucleaire fabriek in Iran (VIDEO)

Screenshot YouTube

Tijdens een live tv-uitzending heeft premier Netanyahu een nieuwe tot nog toe onbekende nucleaire wapenfabriek in Iran onthult.

Volgens Netanyahu ligt deze nieuw ontdekte fabriek in een regio van Iran genaamd Abadeh. Hij toonde satellietbeelden van de locatie vóór juli 2019, waarna Iran – op de één of andere manier – ontdekte dat Israël van de locatie had gehoord en besloot deze te vernietigen.

Tegen Iran zei Netanyahu: “Israël weet wat je doet, Israël weet wanneer je het doet, Israël weet waar je het doet”. We zullen je leugens blijven blootleggen. Wat je ziet is een consistent patroon van Iraanse leugens, misleiding en schendingen.”

Netanyahu riep de internationale gemeenschap op om ‘wakker te worden’ en ‘te beseffen dat Iran systematisch liegt’. Hij riep de internationale gemeenschap op om zich aan te sluiten bij de sancties van president Trump om meer druk op Iran uit te oefenen. De enige manier om de mars van Iran naar de kernbom en de agressie in de regio te stoppen, is druk, druk en meer druk. ‘

Het nieuws over de locatie kwam slechts een dag nadat de nucleaire waakhond van de VN zei dat sporen van uranium waren ontdekt in wat Netanyahu een “geheim atoommagazijn” in Teheran had genoemd. Iran moet de oorsprong van het uranium nog verklaren, zeggen twee diplomaten die de inspecties van het agentschap nauwgezet volgen.

In een toespraak een jaar geleden riep de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die fel tegen de nucleaire deal van 2015 was, de IAEA op om de locatie onmiddellijk te bezoeken en zei dat deze 15 kg niet-gespecificeerd radioactief materiaal had gehuisvest dat sindsdien zou zijn verwijderd.

Advertentie (4)