Christenen voor Israel doneert grote menora aan Sderot

De menora is in Sderot neer gezet. Foto Twitter

De bijna 12 meter hoge menora die de afgelopen zes jaar in verschillende plaatsen in Nederland tijdens Chanoeka werd ontstoken, is door Christenen voor Israel aan de Israëlische stad Sderot geschonken.

Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israel verwoorde het alsvolgt: “Onlangs was burgemeester Alon Davidi bij ons in Nedelrand. Hij zei: “Wij zullen niet wijken voor terreur. Als Sderot niet sterk is, dan is Israël zwak; als Sderot sterk is dan is Israël sterk.” Roger van Oord: “Wij willen graag naast de bevolking van Sderot staan en op deze manier de inwoners van Sderot bemoedigen”.

De bijna 12 meter hoge menora werd zondag in Sderot op een vaste plek opgebouwd, zei Arjen Lont, de christelijke filantroop uit Nederland die in 2013 ongeveer $40.000 doneerde om het object te bouwen.

“Na onuitsprekelijk lijden, de gruwelen van de Holocaust en meest recent de aanvallen op Israël, kunnen Joden het gevoel hebben dat ze alleen zijn”, vertelde Lont het Joodse Telegrafische Agentschap kort nadat de menora was gebouwd. “Dit is onze manier om te zeggen dat je niet alleen bent, wij staan achter jullie.”

De menora werd in Sderot werd in het midden van een rotonde in een woonwijk geplaatst. De originele olielampen zijn vervangen door elektrische lampen en de menora is verankerd op vier betonnen kubussen van 2 ton.

De menora zal op 17 december officieel worden onthuld, in het bijzijn van Roger van Oordt, Arjen Lont, opperrabbijn Jacobs en vele Israeli’s.

Ook u kunt erbij zijn. Christenen voor Israel organiseert een speciale reis naar Israel hiervoor. Via deze link vind u op de website van Christenen de details.

En wie weet ontmoeten wij elkaar dan op 17 december in Sderot.

Advertentie (4)