Volgens de IDF heeft pro-Iraanse militie vanuit Syrië raketten richting Israel afgevuurd

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Verschillende raketten zijn aan het eind van de ochtend vanuit Syrie door een door Iran gesteund militia richting noord-Israel afgevuurd, aldus de IDF. Alle raketten kwamen op Syrisch grondgebied terecht.

Volgens de IDF werd de aanval uitgevoerd door strijders van een sjiitische militie, die onder bevel staat van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran.

De IDF zei dat de raketten werden afgeschoten vanuit de buitenwijken van Damascus.

De vermeende aanval kwam te midden van rapporten over een reeks luchtaanvallen tegen een pro-Iraanse militie in Oost-Syrië, waarbij zover bekend 18 strijders omkwamen, volgens een Britse oorlogsmonitor.

In een verklaring zei de IDF dat het “het Syrische regime verantwoordelijk houdt voor elke actie die plaatsvindt in Syrië.”

In een tweet in het Arabisch waarschuwde de Arabisch sprekende IDF woordvoerder het Assad-regime van Syrië dat het “de prijs zou betalen” voor het toestaan van Iran en zijn “helpers om Syrië te gebruiken als basis voor operaties tegen de Joodse staat, hetzij door een oogje dicht te knijpen acties of door er actief mee samen te werken.

“Jullie houden dat verborgen voor ons”, schreef de woordvoerder.