Waarom je op mij moet stemmen, deel 1 – Netanyahu

Screenshot YouTube

De verkiezingen van komende dinsdag zijn misschien wel de belangrijkste verkiezingen die ooit in Israel zijn gehouden. Voor de tweede keer dit jaar gaat Israel naar de stembus.

In een exclusief interview vertellen Benjamin Netanyahu. Likud, en Benny Gantz, Blue & White aan de krant Ynet waarom Israelis op hen moeten stemmen. Hier deel 1, Benjamin Netanyahu.

Burgers van Israël, we bevinden ons op het hoogtepunt van historische veranderingen in de annalen van het volk van Israël en de staat Israël.

Vorig weekend sprak ik met president Trump en na een zware diplomatieke inspanning kwamen we overeen een historische defensiealliantie tussen Israël en de Verenigde Staten te bevorderen. Dit is weer een stap in de historische transformatie die ik leid.

De afgelopen drie decennia heb ik een vastberaden strijd gevoerd tegen enorme druk, in binnen- en buitenland, om zich terug te trekken naar de lijnen van 1967 die ons voortbestaan ​​in gevaar brachten.

Ik verzette me tegen de druk van de Clinton- en Obama-regeringen, herstelde de schade van de Oslo-akkoorden en leidde het grootste decennium in de geschiedenis van het land op het gebied van veiligheid, politiek en economisch.

De economische groei piekte, evenals het BBP, het toerisme en de export. De werkloosheid bereikte een dieptepunt. We hebben de periferie via een netwerk van wegen en spoorwegen met het centrum van het land verbonden.

Onlangs werd Israël gerangschikt als een van de 10 sterkste landen ter wereld. Dit is een direct gevolg van ons vastberaden leiderschap en ons geïnformeerde beleid.

We stoppen de verschansing van Iran in Syrië, leggen het Iraanse nucleaire archief bloot, werken aan de nietigverklaring van de Iraanse nucleaire overeenkomst en de instelling van een streng sanctieregime tegen Iran.

Het laatste decennium had het laagste aantal Israëlische slachtoffers van terroristische activiteiten.

Nu, na tientallen jaren weerstand te bieden, hebben we de afgelopen twee jaar de richting van de Joodse en Israëlische geschiedenis veranderd.

Geen concessies meer, maar erkenning van onze existentiële rechten en belangen. Eerst kwam de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël, gevolgd door de verplaatsing van de ambassade en later de Amerikaanse erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogte.

President Trump kondigde zijn voornemen aan om de deal van de eeuw kort na de verkiezingen te publiceren. De afgelopen maanden heb ik uitgebreide diplomatieke inspanningen geleverd en ik kan zeggen dat de voorwaarden zich al op een volgend niveau bevinden.

Zoals ik heb aangekondigd, ben ik van plan om onmiddellijk na de verkiezingen de Israëlische soevereiniteit toe te passen in de Jordaanvallei en vervolgens soevereiniteit toe te passen op andere plaatsen en gebieden in Judea en Samaria die voor Israels veiligheid van nationaal belang zijn.

Nu vraag ik om uw vertrouwen om dit historische werk te voltooien en de grenzen en veiligheid van de staat Israël voor altijd te versterken.

Een linkse regering met de Arabische partijen is nog nooit zo dichtbij geweest. Iedereen die ervoor wil zorgen dat we Israël blijven beschermen, iedereen die een sterke rechtse regering onder mijn leiding wil, moet alleen op Likud stemmen.