Waarom je op mij moet stemmen, deel 2 – Benny Gantz

Screenshot Twitter

De verkiezingen van komende dinsdag zijn misschien wel de belangrijkste verkiezingen die ooit in Israel zijn gehouden. Voor de tweede keer dit jaar gaat Israel naar de stembus.

In een exclusief interview vertellen Benjamin Netanyahu. Likud, en Benny Gantz, Blue & White aan de krant Ynet waarom Israelis op hen moeten stemmen. Hier deel 2 Benny Gantz. Deel 1 met Netanyahu kunt u hier lezen.

Een kans om de staat terug te brengen naar zijn burgers

Verkiezingsdag, ook al is het iets dat de huidige regering ons voor de tweede keer in zes maanden heeft opgedrongen, is een dag van democratie.

Ik vraag om uw vertrouwen, in de eerste plaats omdat ik geloof in onze democratie en het vermogen om invloed uit te oefenen. Ik geloof dat we dat nodig hebben, niets anders en dat is mogelijk. Ik geloof dat Israël na tien jaar Netanyahu iets anders moet doen. Het moet vooruitgang boeken.

Ik werd niet geparachuteerd in de rol die ik momenteel heb, maar groeide erin. Ik heb decennia van beveiliging achter de rug die culmineerde in het dienen als IDF chef-staf. Deze jarenlange dienst bracht me naar de gangen van het Pentagon, regerings-ministeries en de Knesset en leidde de organisatie met het grootste budget in de staat Israël.

Ik ben van ver gekomen van de kleine religieuze moshav in de buurt van Kiryat Malachi, via het hoofdkwartier van het ministerie van Defensie in Tel Aviv, tot het opzetten van het enige levensvatbare politieke alternatief in een decennium, dat de sektarische kaart in Israël heeft hervormd.

Ik denk niet dat alles hier slecht is. Israël is een geweldig land om in te wonen, maar de laatste jaren is er iets gebeurd.

De kloven worden dieper, de gaten worden groter en de basis solidariteit tussen ons wordt ontrafeld: rechts tegen links, Joden tegen Arabieren. Het sociale weefsel is gescheurd.

Tegelijkertijd behoren de verschillen tussen de armen en de rijken tot de grootste in de OESO. Het tekort is met circa 20 miljard NIS boven het geplande tempo gestegen, als gevolg van onverantwoord politiek gedrag, en op het gebied van veiligheid verlaat de staat de mensen in het zuiden, en zijn het Yahya Sinwar en Hamas die de agenda bepalen.

Al deze dingen hebben niet op zichzelf plaatsgevonden, maar omdat dit de richting is waarin ons leiderschap ons heeft gebracht. Hetzelfde leiderschap dat ons nu bombardeert met woorden en beloften.

Ik was een soldaat, vechter, commandant en stafchef. Ik leidde de vechters op gevaarlijke operaties en nam moedige beslissingen.

Uit 38 jaar ervaring in uniform, kan ik u vertellen dat veiligheid niet wordt gecreëerd door loze beloften vóór verkiezingen, maar door daden.

We zullen de afschrikking in het zuiden herstellen, het een prioriteit maken om de afpersing te stoppen en de steun voor immigranten, ouderen, mensen met een handicap, inwoners van de sociale en geografische periferie vergroten.

We bieden onderwijs aan Israëlische kinderen vanaf de geboorte, bouwen ziekenhuizen in het zuiden en noorden, en geavanceerde spoedeisende hulp, zorgen voor vervoer op Shabbat voor degenen die dat willen, zonder schade toe te brengen aan degenen die Shabbat houden. We staan ​​geen dwang van welke partij ook toe.

Op dinsdag hebben u, de burgers van Israël, een zeldzame kans om te kiezen tussen twee paden: een extreme regering met Itamar Ben-Gvir, een volgeling van de racistische Meir Kahane als minister van Justitie, en Bezalel Smotrich als kabinetslid – of een seculiere, brede eenheidsregering onder leiding van de meerderheid van de burgers van de staat Israël.

Dit is een cruciaal moment. Na jaren van afpersing en overgave aan kleine partijen die zorgen voor beperkte sectoren van de samenleving, zullen we een regering oprichten om de meerderheid te vertegenwoordigen en voor alle Israëlische burgers te zorgen.

Tachtig procent van de burgers van het land is het eens met 80 procent van de kwesties. Daarom is iedereen die zich op basis van deze principes bij ons wil voegen welkom.

Burgers van Israël, ik ken jullie leed, voel julli pijn en ben van plan 24 uur per dag te werken om dit prachtige land nog beter te maken.

Op dinsdag vraag ik u om Blue & White te stemmen. Dit is onze kans om te corrigeren en het land terug te geven aan zijn burgers.