Bestuurder van auto die 8-jarig jongetje op Jom Kippoer doodreed had cocaine in zijn auto

Itay Margi. Foto via familie

Amir Abu Laben (20), de bestuurder van een auto die gisteren op Jom Kippoer in Tel Aviv de 8-jarige Itay Margi doodreed, wordt ook verdacht van het handelen in drugs en het proberen te verbergen van het bewijsmateriaal, aldus de politie tegen de rechtbank vandaag tijdens een hoorzitting.

Ooggetuigen vertelden de politie dat Laben in de ogenblikken na het ongeluk iets in nabijgelegen struiken gooide. De politie vond later 1,6 gram cocaïne in de struiken, waarvan zij denken dat het voor handel was in plaats van persoonlijk gebruik, zoals Abu Laben beweert.

Het gerechtshof van Tel Aviv verlengde de detentie van Abu Laben met vier dagen, hoewel de politie acht dagen had gevraagd.

Uit een test bleek dat Abu Laben op het moment van het ongeval niet onder invloed van alcohol was. De resultaten van een drugstest zijn nog niet bekend.

Een ooggetuige vertelde de politie dat “na het ongeval het enige dat hem interesseerde was om de spullen te verbergen”, meldde de Israelische tv-zender Channel 12.

Een vertegenwoordiger van de politie zei tijdens de hoorzitting dat een getuige zei dat Abu Laben “met een waanzinnige snelheid reed.”

De politie verdenkt Abu Laben van doodslag, verkeersovertredingen, handel in verdovende middelen en het belemmeren van een onderzoek.

Itay Margi wordt vanmiddag om 14.00 uur op de Yarkon-begraafplaats in Tel Aviv begraven.

Advertentie (4)