Een nieuw huis en ruim 10 duizend euro per maand; Palestijnen belonen terrorisme

Zelfs terwijl de Palestijnse Autoriteit geconfronteerd werd met een door zichzelf toegebrachte financiële crisis, waren de schatkisten nog steeds vol genoeg om de bouw te financieren van de door Israël afgebroken huizen van terroristen, een methode die de Israëlische regering gebruikt als afschrikwekkend mechanisme om terrorisme te ontmoedigen.

De belofte door de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas nakomend, heeft de PA de bouw van het huis van een terrorist gefinancierd, die ook vijf andere terroristische broers heeft die allemaal Joden hebben vermoord. Vier van hen zitten meerdere levenslange gevangenisstraffen uit en een vijfde werd gedood toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie na het vermoorden van een medewerker van Israël’s veiligheidsdienst. De moeder van de terroristen, Um Nasser Abu Hmeid, is de focus van constante PA-aandacht en leidde zelfs het verzoek van de PA tot lidmaatschap van de VN in 2011, simpelweg omdat ze de moeder is van meerdere moordenaars. Nu herbouwt de PA haar huis en dat van haar zonen.

Nieuwbouw huis terrorist. Foto PMW
Beelden van de Palestijnse televisie

Ondanks de financiële crisis waarmee de PA word geconfronteerd, gaf Abbas de PA opdracht om het huis snel en onmiddellijk na de sloop opnieuw op te bouwen:

Destijds heeft Fatah’s lid van het Centraal Comité (Fatah-commissaris van Mobilisatie en Organisatie op de Westelijke Jordaanoever) Jamal Muhaisen, zijn steun uitgesproken voor PA financiering van huizen van terroristen.

Fatah vice-voorzitter Mahmoud Al-Aloul sprak ook zijn steun uit voor de terroristische moeder en de Palestijnse ‘trots’ op haar ‘vechtende kinderen’:

Een bericht op de Facebook-pagina van Fatah, toonde weken later zware machines die het puin van het gesloopte huis aan het weghalen waren met een foto van PA-minister van Infrastructuur en Huisvesting Mufid Al-Hasayneh, die de locatie bezocht.

Bovendien leidt het ministerie van Al-Hasayneh een “ministerieel comité om het gesloopte huis te herbouwen”, volgens de instructies van PA-president Mahmoud Abbas en de instructies van premier Rami Hamdallah.” (Officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida, 3 januari 2019)

Aangezien vijf terroristische leden van de familie Abu Hmeid in de gevangenis zitten en tot levenslang zijn veroordeeld, en een ander werd gedood, betaalt de PA maar liefst €10.444,- per maand aan de familie als onderdeel van het Palestijnse ‘Pay-for-Slay’-beloningsprogramma voor terroristen.

Een simpele rekensom vertelt ons dat de familie cumulatief (tot september 2019) ruim 1 miljoen euro is betaald door de Palestijnse Autoriteit. Eind oktober, na 25 jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht, zal het salaris van de moordenaar Sharif Abu Hmeid stijgen van € 2.068,- naar € 2.585,- per maand.

Mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Europese Unie en de Nederlandse belastingbetaler.

Advertentie (4)