Sukkot begint vanavond; Israel 10 dagen op vakantie

Het team van Joods.nl wenst iedereen een Chag Sukkot Sameach.

Vanavond begint Sukkot, of wel het Loofhuttenfeest dat een van de drie bijbelse pelgrimsreizen ook bekend als de shalosh regalim. Het is een agrarisch festival dat oorspronkelijk werd beschouwd als een dankzegging voor de fruitoogst en duurt van 13 tot 20 oktober.

In Israel zie overal Sukka’s verschijnen, in tuinen, balcons, bij restaurants en bedrijven.

Ook bij de Klaagmuur zijn grote Sukka’s gebouwd en worden er later deze week tienduizenden mensen verwacht voor de “zegen van de Priesters”.

In Israel wordt er gedurende de acht dagen dat Sukkot duurt zo goed als niet gewerkt en zijn de scholen dicht. Mensen trekken de natuur in, gaan naar het strand en velen eten en slapen in de hun feestelijk versierde Sukka .

Het bijzondere van Sukkot is, dat er wordt gebeden voor regen en wanneer Sukkot ook is, de eerste regen valt tijdens deze periode in Israel. Heel bijzonder. Temperaturen liggen deze week trouwens rond de 30* in Israel.

Na afloop van Sukkot begint volgende week zondagavond Simcha Thora, vreugde der wet.

Het betekend dat Israel tot volgende week dinsdag, 22 oktober min of meer op vakantie is.