Gewonden bij brand in centrum van Jeruzalem (video’s)

Screenshot YouTube

Woensdagochtend brak er een brand uit in een appartement in het centrum van Jeruzalem, waarbij verschillende mensen gewond raakten, waaronder een die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

De oorzaak van de brand op de bovenste verdieping van een gebouw op de hoek van Ben Yehuda Street en Ben Hillel Street was niet meteen duidelijk. De politie zei dat twee verdachten zijn gearresteerd en meegenomen voor ondervraging, die ten tijde van het ontstaan van de brand ter plekke waren.

Brandweerlieden hebben verschillende mensen uit de brandende etage gered, waaronder een man van in de vijftig die een grote hoeveelheid rook had ingeademd, ter plaatse uitgebreide medische behandelingen heeft ondergaan en in kritieke en onstabiele staat naar het Shaare Zedek-ziekenhuis van de hoofdstad is gebracht.

Een andere persoon liep matige verwondingen op en twee anderen raakten licht gewond na het inademen van rook en werden ook overgebracht naar Shaare Zedek. Een vrouw met heel lichte verwondingen weigerde naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Ooggetuigen vertelden de Hebreeuwse media dat toen de brand begon, een man met hulp van brandweerlieden in veiligheid sprong.

Videobeelden van de brand toonden ook een vrouw die haar hoofd uit het raam stak en constant riep: “Waar zijn ze? Kom op, kom op, ik verbrand.”

Advertentie (4)