President Rivlin bezocht de Sukkah’s van beide Opperrabbijnen

President Rivlin op bezoek bij de Ashkenazische Opperrabbijn Lau. Foto Haim Zach (GPO)

De president bezocht de Sukkah van Ashkenazi Chief Rabbi David Lau in Modi’in en zei toen hij bij zijn aankomst werd begroet: “Ik ben erg blij om de traditie van presidenten die de Sukkah van de Chief Rabbis bezoeken voort te zetten, een traditie die de staat Israël samenbrengt met de joodse religie. “

“We bidden momenteel voor een Sukkah van vrede, en er is geen gebed relevanter voor de stammen van Israël. Wanneer we de vier soorten, de Etrog, wilg, mirte en palm samenbrengen, houden we ze in beide handen, links en rechts. We begrijpen dat dit de enige manier is om ze allemaal bij elkaar te houden. We moeten allemaal samenleven. Dat is ons lot en ons verlangen. Maar het bouwen van een Sukkah van vrede vereist dat we begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. ‘

President in de Sukka van de Sefardische Opperrabijn Yosef. Foto: Haim Zach / GPO

De president werd vervolgens ontvangen in de Sukkah van Sephardi Chief Rabbi Yitzhak Yosef in Jeruzalem. De president bedankte de rabbijn voor zijn warme gastvrijheid en benadrukte dat er geen ruimte is voor het opjutten van enig deel van de Israëlische bevolking tegen het andere deel. De president wees op het belang van een cultuur van onenigheid en debat, die diep geworteld is in onze traditie als volk, maar dat alle partijen moeten luisteren naar elkaar.

“We moeten een manier vinden om, als we niet akkoord zijn, we elkaar toch respecteren,” zei de president. “Gebrek aan overeenstemming mag geen aansporing zijn voor opjutting tegen de ander. We moeten elke vorm van opjutting uit elke richting stoppen. ‘

Advertentie (4)