Kwalificatie EK 2020: Israël verliest met 3-1 van Oostenrijk

Oostenrijkse verdediger Martin Hinteregger maakt een doelpunt tijdens de UEFA Euro 2020 kwalificatie groep G. Screenshot

Israels nationale voetbalteam verloor donderdagavond van Oostenrijk met 3-1 in een kwalificatiewedstrijd voor de 2020 Europese kampioenschappen in Wenen.

Eran Zahavi had het Israelische team hoop gegeven door het eerste doelpunt van de wedstrijd in de 35e minuut te scoren, maar Oostenrijk kwam binnen enkele minuten langszij en verhoogde hun voorsprong met nog eens twee doelpunten in de tweede helft.

Israël staat nu 5 van de 6 in groep G, met weinig hoop op een plek in de finale.

Als schrale troost mag gelden dat Zahavi momenteel de topscorer van het toernooi is met tot nu toe 10 doelpunten op zijn naam. Hij wordt gevolgd door de Russische Artem Dzyuba met acht.

Israël heeft sinds het WK van 1970 niet meer op een groot toernooi gespeeld en de kwalificaties werden gezien als de meest veelbelovende campagne in jaren.

Maar een teleurstellende uitslag vorige maand toen het 1-1 werd tegen Noord-Macedonië en een 3-2 verlies tegen Slovenië enkele dagen later zette de toon voor het seizoen waarin het Israëlische team geen indruk wist te maken.