Lieberman: “Als mij wordt aangeboden te roteren als premier zeg ik tegen Netanyahu Go To Hell”

Avigdor Lieberman. Screenshot YouTube

Het komt voorlopig niet meer goed tussen Lieberman en Netanyahu. De Yisrael Beytenu-leider heeft grote kritiek op premier Netanyahu en maakt het minder waarschijnlijk dat hij in een coalitie onder leiding van Bibi zitting zal nemen.

Lieberman zei dat hij geen compromissen wil sluiten over kwesties van religie en staat, waarin hij brede hervormingen heeft geëist. Gevraagd of hij dat ook zou doen als hem een ​​rotatie in de positie van premier zou worden aangeboden, zei hij dat hij Netanyahu dan zou vertellen “Go to hell”, aldus de Jerusalem Post.

“Helaas begrijpt Bibi geen begrippen als vriendschap of loyaliteit”, vertelde Lieberman aan Ma’ariv, het zusterblad van The Jerusalem Post. Lieberman betreurde het dat wanneer iemand het niet eens is met Netanyahu, die persoon vervolgens zijn vijand wordt. “Je wordt onmiddellijk beschuldigd van het haten van de premier, van het links-zijn”, zegt Lieberman. “Zij negeren de feiten.”

Na te klagen over schelden, nam Lieberman zijn toevlucht tot dezelfde tactiek tegen leden van de Likoed-partij en noemde minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz een “zielige leugenaar” en minister van Cultuur Miri Regev “een beest”, vanwege haar beroemde opmerking op dat ze Tsjechov nooit heeft gelezen.

Toen Lieberman er aan werd herinnerd dat het interview zou worden gepubliceerd net voor Jom Kipoer en hem werd gevraagd of hij zich wilde verontschuldigen, zei Lieberman dat hij zijn excuses aanbiedt aan Regev voor de vergelijking met beesten.

“Als een intellectueel als [Likoeds ideologische voorvader Ze’ev] Jabotinsky, Miri Regev één minuut zou horen, zou hij zou exploderen. Het is een belediging voor de mensen van het boek”, zei Liberman. “De Likud van vandaag heeft niets te maken met de Revisionistische beweging van Jabotinsky.”

Regev antwoordde dat Lieberman “de meest gehate persoon is, de persoon die ons het afgelopen jaar grote schade en politieke chaos heeft toegebracht. Hij houdt een heel land gegijzeld. Het enige waar hij om geeft, is zijn ego.”

Het kantoor van minister van Buitenlandse Zaken Katz reageerde met: “Lieberman is boos dat zijn leugens zijn onthuld en zijn betrokkenheid bij de samenzwering na de verkiezingen van april om het mandaat van Netanyahu te geven aan Blauw & Wit-leider Benny Gantz, terwijl hij zijn beloften aan de kiezers verbrak om premier Netanyahu te steunen. “

Advertentie (4)