Arabische loodgieters weigeren geld aan te nemen van Holocaust overlevende

Foto Facebook

Twee Arabische Israëlische loodgieters in de noordelijke stad Haifa zagen af ​​van een van rekening ter hoogte van duizend Israëlische sjekel (255 euro), nadat ze hoorden dat hun klant een 95-jarige Holocaust overlevende was.

De loodgieters, broers Simon en Salim Matari, waren onlangs naar het huis van Rosa Meir in Haifa geroepen vanwege een ​​groot lek, volgens de Israëlische tv-zender Channel 12.

“Toen we daar aankwamen, zagen we dat er overal water was en begonnen we met de reparatie”, vertelt Simon. “Op een bepaald moment, tijdens het werk, begon mijn broer Salim met Rosa over haar leven te praten. Ze vertelde ons dat ze 95 jaar is, de Holocaust heeft overleefd en dat ze een dochter heeft.

“Haar levensverhaal raakte mijn hart. Op dat moment besloot ik dat ik geen cent van haar zou aannemen.”

Nadat het werk klaar was, pakte hij zijn notitieblok om een rekening uit te schrijven, maar inplaats daarvan schreef hij: “Holocaust overlevende, mag u tot 120 jaar gezond blijven, dat is de wens van Simon en Salim Matari”, eraan toevoegend dat de kosten van het werk “0 sjekels bedragen.”

Dit bracht Rosa tot tranen. “De broers hebben me echt verrast”, zei ze. “Het was zo ontroerend en opbeurend, en ik heb ze heel erg bedankt.”

Simon Matari zei dat ze het “vanuit hun hart” deden.

Hij gaf haar ook een afscheidscadeau: “Als ze in de toekomst opnieuw loodgieterswerk nodig hebben, willen we het graag gratis komen repareren.”

Advertentie (4)