Opnieuw een lid van de terreurgroep opgepakt die Rina Shnerb vermoorde (video)

Ter illustratie. Foto IDF

Israëlische veiligheidstroepen arresteerden donderdagochtend vroeg een vooraanstaand lid van de terreurgroep die ervan verdacht wordt achter de bomaanslag buiten de Dolev-nederzetting in augustus te zitten waarbij het Israëlische tienermeisje Rina Shnerb,17, om het leven kwam en haar vader en broer ernstig verwondden, meldden Palestijnse media en de Times of Israel.

Walid Muhammad Hanatsheh, jarenlang lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, werd gearresteerd in zijn huis in het dorp At-Tira, buiten Ramallah, als onderdeel van een reeks van vooraf geplande arrestaties op de centrale Westelijke Jordaanoever.

De Shin Bet veiligheidsdienst weigerde commentaar te geven op de rapporten over de arrestatie van Hanatsheh. De Israel Defense Forces zeiden dat in totaal 13 Palestijnse verdachten werden gearresteerd tijdens de nachtelijke actie.

“Het onderzoek naar de cel is aan de gang. We geven momenteel geen informatie over arrestaties, ‘zei de Shin Bet in een verklaring.

Volgens Palestijnse media vonden de arrestaties vooral plaats in en rond de stad Ramallah, het gebied waar vermoedelijk de terreurcel achter de Dolev-bomaanslag vandaan kwam.

Tijdens en na de arrestaties braken rellen uit in het Ramallah-gebied, waarbij bewoners stenen en Molotov-cocktails naar Israëlische jeeps gooiden.

Palestijnse media meldden dat Israëlische veiligheidstroepen ook het huis van Hanatsheh doorzochten, die minstens sinds de tweede Intifada in het begin van de jaren 2000 betrokken is bij PFLP-activiteiten.

Advertentie (4)