Tel Aviv, de meest hondvriendelijke stad ter wereld (video)

Screenshot YouTube

Iedereen die wel eens in Tel Aviv is geweest heeft de vele honden gezien met hun baasjes en bazinnen op straat, het terras, in de winkels of natuurlijk op het strand.

Volgens de statistieken is er een hond op iedere 17 inwoners. Hoe dat komt? Waarschijnlijk door het hoge aantal creatievelingen, althans volgens de “geleerden”.

Feit is dat er in Tel Aviv, maar ook in andere steden en dorpen in Israel, veel voorzieningen zijn voor honden. Zo zijn er hondenspeeltuin in bijna iedere buurt, veel dierenwinkels en hebben veel restaurants, cafés, winkels en bedrijven wel een bakje water voor de deur van hun bedrijf staan.

Nu spreek ik een beetje uit eigen ervaring, ja, ik heb namelijk ook een hond, en kan mij geen trouwere vriend voorstellen.

Op de meeste stranden in Israel kan je je hond gewoon los laten lopen, niemand die daar aanstoot aanneemt of er iets van zegt.

In Tel Aviv is men zelfs zover gegaan dat er 1 keer per jaar een speciaal hondenfestival is. Kelaviv, heet dat festival, een verbastering van het woord “kelev” (hond in het Hebreeuws) en Tel Aviv. Met bijvoorbeeld massages, artiesten en speciaal hondenvoer, zoals bijvoorbeeld sushi voor honden. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel.

Onderstaande video geeft een goede indruk.

Advertentie (4)