Terrorist verantwoordelijk voor moord op 17-jarig Israelisch meisje ontving financiële steun van Nederland

Samer Arbid. Foto: Twitter

Samer Arbid, de Palestijn uit Ramallah die is gearresteerd wegens leiding geven aan een cel van de Palestijnse terreurorganisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), is verantwoordelijk voor de moord op de 17-jarige Rina Shnerb. Arbid is verbonden aan een NGO die wordt gefinancierd door diverse EU-lidstaten, waaronder Nederland. Dat heeft NGO Monitor afgelopen woensdag bekendgemaakt.

Volgens NGO Monitor werd Arbid vermeld als “terreur-accountant” werkzaam voor Addameer Prisoner Support and Human Rights Association, een Palestijnse NGO die juridische bijstand verleent aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen.

NGO Monitor heeft ook bekendgemaakt dat Addameer financiering ontvangt van diverse van EU-lidstaten en Europese overheidsinstellingen, waaronder de Heinrich Böll Foundation, Irish Aid, het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Baskische regering, de Gemeente Barcelona en, u leest het goed, Nederland.

Overdag een BDS-activist, ‘s nachts een terrorist.

Arbid heeft ook gewerkt voor de Union of Agricultural Work Committees (UAWC), die ook door Fatah wordt geïdentificeerd als een PFLP-afdeling. De organisatie wordt door USAID geïdentificeerd als de ‘agrarische arm’ van PFLP. Academicus Glenn E. Robinson zegt dat de organisatie is “opgericht voor landbouwkunde en losjes is aangesloten bij de PFLP”.

Ook UAWC ontvangt financiering van Europese-lidstaten en instellingen, waaronder Grassroots International, de UN OCHA en de Nederlands- en Noorse overheid, aldus het rapport van NGO Monitor. Sinds 2016 heeft de UAWC bijna 4,3 miljoen dollar ontvangen van Norwegian People’s Aid en meer dan 8 miljoen euro van Nederland.

In de periode 2017-2021 geeft het kantoor van de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah de organisatie maar liefst 11,3 miljoen dollar gegeven om “de tweede fase van het Land and Water Resource Management-programma te implementeren.”

“Al jaren waarschuwen we voor het fenomeen van Europese overheidssteun voor Palestijnse maatschappelijke organisaties verbonden aan het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een internationaal erkende terreurorganisatie. De aankondiging van deze week maakt duidelijk dat de PFLP actief en dodelijk blijft.” zegt professor Gerald Steinberg, oprichter en voorzitter van NGO Monitor.

“Jaren van NGO Monitor-onderzoek toont aan dat Addameer een integrale rol speelt in de integratie van PFLP in de wereld van NGO’s”

“Onze rapporten over de groep, die eerder de Palestijnse terrorist Arbid bij naam noemden, laten er geen twijfel over bestaan dat Europese regeringen en VN-agentschappen de financiering van Addameer onmiddellijk moeten staken. Ook moet grondig onderzoek plaatsvinden hoe jarenlang belastinggeld werd uitbetaald aan een groep met een duidelijk terroristisch track-record”.

Sinds de oprichting van de BDS-beweging hebben zowel Addameer als UAWC diepe banden met elkaar.

In 2014 hebben Addameer en UAWC samen met andere Palestijnse organisaties en NGO’s een gezamenlijke petitie ondertekend tegen wat zij een ‘apartheidsmuur’ noemen, het Israëlische veiligheidshek wat meer dan 99% van de aanslagen in Israel heeft teruggedrongen.

In de oproep staat dat het tijd is voor een “juridische intifada tegen Israël, een geïntensiveerde strijd en roep om meer boycots, desinvestering en sancties”

Advertentie (4)