Terrorist verantwoordelijk voor moord op 17-jarig Israelisch meisje ontving financiële steun van Nederland

Samer Arbid. Foto: Twitter

Samer Arbid, de Palestijn uit Ramallah die is gearresteerd vanwege de leiding van een terroristische cel van de Islamitische terreurorganisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), is verantwoordelijk voor de moord op de 17-jarige Rina Shnerb. Arbid is verbonden aan een NGO die wordt gefinancierd door EU-lidstaten, waaronder Nederland, en die is gekoppeld aan de BDS-beweging. Dat heeft NGO Monitor afgelopen woensdag bekendgemaakt.

Volgens de NGO Monitor werd Arbid vermeld als accountant voor Addameer Prisoner Support and Human Rights Association, een Palestijnse NGO die juridische bijstand verleent aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen.

NGO Monitor heeft ook bekendgemaakt dat Addameer financiering ontvangt van diverse van EU-lidstaten en Europese overheidsinstellingen, waaronder de Heinrich Böll Foundation, Irish Aid, het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken, de Baskische regering, de gemeente Barcelona en, u leest het goed, Nederland.

Overdag een BDS-activist, ‘s nachts een terrorist.

Arbid heeft ook gewerkt voor de Union of Agricultural Work Committees (UAWC), die ook door Fatah werd geïdentificeerd als een PFLP-afdeling. Het werd ook door USAID geïdentificeerd als de ‘agrarische arm’ van het Volksfront en beschreven door academicus Glenn E. Robinson als een organisatie die is “opgericht voor agronomie en losjes is aangesloten bij de PFLP”.

De UAWC ontvangt ook financiering van Europese-lidstaten en instellingen, waaronder Grassroots International, de UN OCHA en de Nederlandse- en Noorse overheden, aldus het rapport van NGO Monitor. Sinds 2016 heeft de UAWC bijna 4,3 miljoen dollar ontvangen van Norwegian People’s Aid en meer dan 8 miljoen euro van Nederland.

In de periode 2017-2021 geeft het kantoor van de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah de organisatie maar liefst 11,3 miljoen dollar om “de tweede fase van het Land and Water Resource Management-programma te implementeren.”

“Al jaren waarschuwen we voor het fenomeen van Europese overheidssteun voor Palestijnse maatschappelijke organisaties verbonden aan het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een internationaal aangewezen terreurorganisatie,” zei professor Gerald Steinberg, oprichter en voorzitter van NGO Monitor. “De aankondiging van deze week maakt duidelijk dat de PFLP actief en dodelijk blijft.”

“Jaren van NGO Monitor-onderzoek toont aan dat Addameer, die PFLP-terroristen steunt, een integrale rol speelt in de integratie van PFLP in de wereld van NGO’s”, zei Steinberg. “Onze rapporten over de groep, die eerder de Palestijnse terrorist Arbid bij naam noemden, laten er geen twijfel over bestaan dat Europese regeringen en VN-agentschappen de financiering van Addameer onmiddellijk moeten staken. Ook moet grondig onderzoek plaatsvinden hoe belastinggeld werd uitbetaald aan een groep met een duidelijke terroristische track-record”.

Sinds het begin, hebben zowel Addameer als UAWC diepe banden met de beweging Boycott, Divestment and Sanctions-beweging (BDS), gestart nadat ze een petitie hebben ondertekend om “Apartheid Israël te isoleren en effectieve solidariteit te smeden met de Palestijnse strijd voor vrijheid, zelfbeschikking en soevereiniteit.”

In 2014 hebben Addameer en UAWC, samen met andere Palestijnse burgerbewegingen en NGO’s, een gezamenlijke oproep tot actie tegen de ‘apartheidsmuur’ (het veiligheidshek) ondertekend. Hierin staat dat het tijd is voor een “juridische intifada”, een geïntensiveerde strijd en roep om meer boycots, afstoting en sancties”. De organisaties hebben de doelstellingen van de BDS-beweging onderschreven en het publiek opgeroepen om de “wereldwijde BDS-beweging voor gerechtigheid uit te breiden en te verdiepen.”