Ashdod winnaar van VN-award als meest duurzame stad aan de Middellandse Zee

Ashdod vanuit de lucht. Foto gemeente Ashdod

De Israëlische kuststad Ashdod heeft de “Istanbul Evironment Friendly City”-award van de Verenigde Naties gewonnen als meest milieuvriendelijke stad aan de Middellandse Zee. De prijs is bedoeld om steden te motiveren naar een duurzame samenleving. Dat meldt onder andere de Times of Israel.

Ashdod won op gebieden zoals energieverbruik, openbaar vervoer, effectieve water- en afvalbeheer en kustbescherming. Op 4 december vindt de prijsuitreiking plaats in de buurt van Napels. Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden.

De burgermeester van Ashdod, Yehiel Lasri noemde het winnen van de award een ontzettende eer. ‘We beschouwen de zee als een van de belangrijkste bronnen voor de stad. We zullen ons blijven inzetten om dit te kunnen behouden.’ Minister van Milieubescherming Ze’ev Elkin merkte op dat Israël vrijwel volledig gestopt is met het dumpen van afvalstoffen.

De jury kozen Ashdod als winnaar, gevolgd door de Kroatische stad Crikvenica en de Turkse provincie Hatay.