Bennett waarschuwt:” bij derde verkiezingen ‘stort’ rechts in

Naftali Bennet (m) en Ayelet Shaked (r) Foto Screenshot Twitter

Naftali Bennett, de leider van de Nieuw-rechts partij zette zondag zijnn media-blitz voort tegen de achtergrond van de mogelijkheid dat de coalitiegesprekken mislukken en dat derde verkiezingen binnen een jaar worden uitgeroepen, waarschuwend dat het rechtse blok een “historische ineenstorting” zou ondergaan als dat gebeurt.

Bennett heeft de afgelopen dagen laten doorschemeren dat hij klaar is om het 55-koppige blok van premier Benjamin Netanyahu te blokkeren om nieuwe verkiezingen te voorkomen, waarbij zowel Bennett als de media berichten over de mogelijkheden van Netanyahu om een regering zonder hem in te gaan en vice versa, aldus de Times of Israel.

Bennett zei zaterdag dat hij bereid zou zijn om in de oppositie te gaan zitten als er een regering van Likud en Blue & White wordt gevormd, en zei tegen Channel 12 : “Als ik een obstakel ben om een ​​regering te vormen, bevrijd ik Netanyahu van elke verplichting aan mij en Nieuw Rechts en ben klaar om in de oppositie te zitten. Het belangrijkste is dat er een regering komt”.

Leden van Blue & White rivaal Benny Gantz beweren al geruime tijd dat het blok van de premier hen verhindert een regering te vormen.

Netanyahu heeft erop aangedrongen om namens alle 55 MK’s te onderhandelen; Blue & White hebben gezegd dat het standpunt een transparante list is om ervoor te zorgen dat Gantz geen regering kan vormen en Israël tot nieuwe verkiezing zal dwingen.

Op zondagochtend waarschuwde Bennett verder in een interview met de legerradio: “Als we voor de derde keer verkiezingen krijgen, zien we een historische ineenstorting van het rechtse blok. We zullen dan een volwaardige linkse regering krijgen.”

Bennett’s New Right collega Ayelet Shaked weergalmde dat sentiment, ook in een interview met de Army Radio, zei ze, dat “als we derde verkiezingen krijgen, Rechts in gevaar is. We zouden kunnen eindigen met een linkse regering.”