IDF heeft een van de belangrijkste leiders van Islamic Jihad in Gaza gedood; was tikkende bom

Het huis waar Baha Abu al-Ata verbleef. Alleen de ruimte waar hij was werd geraakt. Foto screenshot Twitter

De IDF heeft vanmorgen vroeg een van de belangrijkste leiders van de Islamic Jihad in Gaza met een precisie aanval gedood. Baha Abu al-Ata was een “tikkende bom”die op het punt stond in opdracht van zijn bazen in Iran een grote aanval op Israel uit te voeren.

Kort na de aanval klonken raketsirenes in heel Zuid-Israël, terwijl de regio zich omgaf voor een nieuwe ronde van geweld. Er was geen direct woord over verwondingen of schade.

De raket barrages volgen zich op dit moment van schrijven snel op en bereiken ook plaatsen net ten zuiden van Tel Aviv.

Uit voorzorg zijn alle scholen tussen Tel Aviv en Gaza gesloten. In zuid Israel is iedereen in de schuilkelders en zijn ook alle scholen dicht.

Al-Ata werd beschouwd als het machtige hoofd van de noordelijke Gaza tak van de militaire vleugel van de Islamitische Jihad en werd gezien als verantwoordelijk voor een aantal raketaanvallen op Israel.

In een verklaring noemde de IDF al-Ata een ‘tikkende tijdbom’ en zei hij dat hij zich voorbereidde op nieuwe aanvallen op Israël, inclusief plannen om sniper-aanvallen uit te voeren en cellen van terroristen over de grens te sturen. Het zei ook dat hij drone-aanvallen had gepland en verschillende barrages met raketten had uitgevoerd.

Al-Atta werd met een precisie aanval op de kamer in het huis waar hij samen met zijn verbleef, gedood.

Foto’s tonen zware schade aan de verdieping van het huis waar Al-Atta verbleef. De aanval was goedgekeurd door premier Netanyahu en de nieuwe minister van defensie Naftalie Bennett, die in het verleden heeft gezegd hard te zullen gaan optreden.

Advertentie (4)