Israel dreigt de grote leider van Islamitische Jihad in Damascus om te brengen

Baas van de Islamic Jihad Ziad al-Nakhla. Screenshot YouTube

Israël heeft de Palestijnse terreurorganisatie ‘Islamitische Jihad’ gewaarschuwd dat de IDF de hoogste leider van de groep, Ziad al-Nakhla, in Damascus zal neutraliseren als hij niet stopt met het vuren van raketten op Israel.

Volgens een rapport in de Arabische krant al-Hayat, werd de boodschap van Israël afgeleverd aan de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) via de speciale gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten Nickolay Mladenov.

“Als de PIJ raketten richting Israëlische steden blijft afvuren, dreigt Israël de leider van de Palstijnse Islamic Jihad om te brengen, hij is ook een doelwit,” citeerde het rapport als bron. “Maar als de groep stopt met het afvuren van raketten en zich verbindt aan een wapenstilstand, zal Israël zich houden aan alle bepalingen van de wapenstilstanden en zal het ook meer faciliteiten bieden aan de Gazastrook.”

Advertentie (4)