Minister van Justitie probeert belastend materiaal te vinden over openbare aanklagers

Minister van Justitie Ohana. Screenshot YouTube

In een poging de aanklachten tegen premier Netanyahu te ondermijnen, heeft minister van Justitie Ohana, naar verluidt geprobeerd om belastend materiaal te vinden over hoofdaanklager Shai Nitzan.

Volgens tv Channel 13 heeft Ohana onlangs het kantoor van de officier van justitie van het Zuidelijke District om informatie en materiaal over Nitzan gevraagd in de hoop fouten te vinden in de behandeling van de zaken tegen Netanyahu .

Volgens bericht van Channel13 heeft tijdens een ontmoeting met een hoge ambtenaar van het ministerie van Justitie eerder deze maand, ook een foto gemaakt van een computerscherm met informatie over Nitzan en de zaken waar Netanyahu bij betrokken is.

Het bezoek van Ohana aan het kantoor van de officier van justitie in het zuiden is geheel tegen de regels, volgens Channel 13. Daarbij komt dat het maken van een foto van een computerscherm niet is toegestaan, ook al ben je de minister van Justitie.

Het kantoor van Ohana verdedigde het maken van de foto door in een verklaring aan Channel 13 te beweren dat “het klachten had ontvangen dat hooggeplaatste officieren van justitie in het kantoor van het Zuidelijk District onderzoeken verkeerd behandelden.”

De verklaring voegde eraan toe “dat Ohana de foto had genomen in het kader van de bespreking van de zaak, en zei dat hij dit alleen deed om zijn aanwezigheid op een vergadering met officieren van justitie te coördineren”.

“Hij kwam uiteindelijk niet naar de vergadering en de foto werd nergens voor gebruikt. Maar [zelfs als hij dat deed] is daar niets mis mee”, aldus de verklaring.

Ohana is een paar maanden geleden door Netanyahu tot interim minister van justitie benoemt en staat bekend als een trouw aanhanger van Netanyahu.

Advertentie (4)