“Naama Issachar wordt gegijzeld in Russische cel”

Naama Issachar. Foto: Facebook

Naama Issachar wordt gegijzeld, vertelt de Russische advocaat Wadim Kaluvganet aan Israel Hayom in een exclusief interview. Issachar werd veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf voor het bezitten van cannabis.

Tijdens het passeren van een luchthaven in Moskou, bleek Issachar 9,5 gram marihuana in haar bezit te hebben. Issachar zegt zelf “geen idee” te hebben hoe de drugs in haar tas kwam. Echter, vlak voor haar arrestatie zou ze in een telefoongesprek tegen een vriendin hebben gezegd: ‘Luister, ik zit in veel grotere problemen dan dat we hadden gehoopt. Ik begrijp het niet en ik weet het niet. Het voelt als een film.’

Volgens Wadim Kaluvganet, die Issachar bijstaat in het hoger beroep op 12 december, is zijn cliënte onschuldig. ‘Totdat ze werd gearresteerd had Naama geen seconde op Russisch grondgebied doorgebracht.’ Netayanhu’s verzoek aan Poetin om Issachar gratie te verlenen, is volgens Kaluvganet niet genoeg.

‘De Israëlische regering moet zijn beloften aan Naama’s familie nakomen. Ze verkeert in goede gezondheid, ik hoop dat Poetin haar gratie verleent.’ Verder zei Kaluvganet geen verband te zien tussen Issachar en Aleksey Burkov, de Russische hacker die eerder deze maand door Israël werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Advertentie (4)