President Rivlin op bezoek bij IDF Gaza divisie om ze te bedanken voor hun inzet

President Rivlin tijdens zijn bezoek aan het commandocentrum van de stad Netivot. Foto Kobi Gideon (GPO)

President Rivlin heeft een bezoek gebracht aan de Gaza divisie van de IDF om ze te bedanken voor hun inzet in de afgelopen week gedurende de gevechten met Islamic Jihad in Gaza. De president werd bij zijn bezoek aan de Gaza-divisie vergezeld door de commandant van de divisie, Brig-Gen Eliezer Toledano, en door de burgemeester van Netivot, Yehiel Zohar.

In zijn toespraak tot de soldaten zei de president :“In de afgelopen dagen hebben we een brute aanval op de dagelijkse routine van Israëlische burgers gezien. Ouders en kinderen werden gedwongen zich dagenlang op te sluiten in hun safe room in hun huizen of in de schuilkelders. Kleuterscholen en scholen waren gesloten “.

“Jullie waren 24 uur per dag op je hoede om ervoor te zorgen dat dat de Israelische burgers niets zou overkomen. Zonder pauze, met toewijding, zorgden jullie ervoor dat de bewaker van Israël nooit sluimert en nooit slaapt””.

De president benadrukte het belangrijke werk dat de soldaten onlangs in deze sector hebben gedaan en zei: “De gevechten in Gaza bieden veel uitdagingen en vereisen creatief denken om oplossingen te vinden. Eerst en vooral moeten we rekening houden met de veiligheid van onze burgers en hun vermogen om hun normale dagelijkse leven te handhaven.

Soms moeten we aanvallen om onze burgers te beschermen. De Israëliër, het Israëlische thuisfront zijn de stalen zenuwen van het land. Jullie zijn de “ijzeren muur”. Het is mij duidelijk dat deze operatiekamer de afgelopen dagen als een snelkookpan was. De rol van degenen die hier zitten is om koel en met een heldere geest te werken, zelfs wanneer de druk enorm is. Ik twijfel er niet aan dat jullie geslaagd zijn in jullie missie. Bedankt voor de toewijding waarmee jullie de mensen in dit land dient. Persoonlijk en namens hen wil ik jullie vandaag bedanken.”

Na zijn bezoek aan de Gaza-divisie ging de president door naar het operatiecentrum van de stad Netivot, waar hij burgemeester Yehiel Zohar en leden van de gemeenteraad ontmoette en van hen hoorde hoe de bewoners omgaan met de lange uren van vechten en zag een dry-run simulatie van hoe het centrum omgaat met het scenario van een raket die in de stad valt.

Ook hen bedankte de president namens alle Israelis. “Ik kwam u bedanken voor uw standvastigheid, samen met alle Israëli’s. We weten dat we verdere gevechten tegemoet gaan en we moeten een oplossing vinden die het gebied langdurig rustig zal maken.

“Alle Israëli’s moeten weten dat de operatie die we hebben uitgevoerd absoluut noodzakelijk was om de Israëlische burgers te beschermen. Wij zouden onze buren liever rust gunnen. Niet alleen zoeken we geen oorlog, we vragen bij elke gelegenheid om een ​​overeenkomst voor vrede”, aldus president Rivlin.

Advertentie (4)