Benny Gantz:”doordat Netanyahu immuniteit wil gaat Israel voor de derde keer naar de stembus”

Benny Gantz en Yair Lapid. Screenshot YouTube

Tijdens een persconferentie viel Benny Gantz, de leider van Blauw en Wit uit naar premier Netanyahu, omdat , volgens Gantz “Israel voor de derde keer binnen een jaar naar de stembus gaat omdat Netanyahu immuniteit wil, en niets anders.”

Likud en Blauw en Wit hebben samen 65 Knesset zetels dus ruim voldoende om een eenheidsregering samen te stellen.

Gantz zei tijdens de conferentie dat Netanyahu van plan is zijn parlementaire immuniteit te misbruiken om vervolging te ontlopen en dat zijn “gebruik van de immuniteits-wet buiten proportie is. We moeten ons hiertegen verzetten, zei Gantz.

Netanyahu wordt beschuldigd van fraude en vertrouwensbreuk in drie gevallen, evenals omkoping in een van hen. Hij ontkent wangedrag en heeft politie en openbare aanklagers beschuldigd van een “poging tot staatsgreep” tegen hem.

Zowel Blauw en Wit als Netanyahu’s Likud hebben gezegd dat ze een eenheidsregering willen, maar Netanyahu heeft geweigerd af te treden en stond erop enkele maanden premier te zijn aan het begin van een rotatieovereenkomst, terwijl Gantz weigerde te dienen in een regering onder Netanyahu totdat de juridische status van de premier duidelijk is.

Advertentie (4)