Gideon Sa’ar werpt zich op als “de redder” van Rechts

Gideon Sa’ar. Screenshot YouTube

Zo een duizend supporters kwamen maandagavond naar de bijeenkomst in Or Yehuda waar de uitdager van Netanyahu voor het leiderschap van de Likud, Gideon Sa’ar zich opwierp als de redder van Rechts.

Toegejuicht door zijn aanhangers, zei Sa’ar dat Netanyahu geen schijn van kans maakt om de leiderschap verkiezing te winnen.

“Iedereen begrijpt dat het onmogelijk is dat Likud na de verkiezingen van 2 maart een regering zal vormen,” zei de populaire voormalige minister, onder verwijzing naar peilingen die zeggen dat het rechtse religieuze blok terrein verliest bij de, nooit eerder in Israel voorgekomen, derde verkiezingen binnen een jaar.

Sa’ar zei dat hij altijd premier Netanyahu heeft gesteund, zelfs in tijden dat hij door hem werd beschadigd, en dat deed in het belang van de staat. Ën dat is precies wat wij hier vanavond doen, opkomen voor de staat Israel”, zei Sa’ar

Maar tegelijkertijd beschuldigde Sa’ar Netanyahu van bedreigingen en laster. “Het is vooral triest wanneer die aanvallen vanuit “je eigen huis”komen,” zei hij en spoorde zijn activisten aan zich niet te laten meeslepen in de retoriek van de premier en om respect voor hem te hebben.

Sa’ar betoogde dat Netanyahu verdeeldheid zaait en heeft bewezen dat hij geen coalitie kan samenstellen na twee nationale verkiezingen in april en september.

“De beslissing is eenvoudig: als ik wordt gekozen dan is het voortdurende Likud-leiderschap en de nieuwe regering onder leiding van ons, gegarandeerd. Kiezen voor Netanyahu is kiezen voor de volgende oppositieleider. Blauw en Wit hopen dat we niets veranderen. Ze willen niets liever dan Netanyahu richting Likud, ‘zei hij tegen de menigte.

Sa’ar benadrukte zijn rol bij de onderhandelingen in 2009 waardoor de Likud partij aan de macht kwam en die sindsdien niet meer heeft afgestaan.

“Niemand heeft meer gedaan dan ik, zodat de Likud kon overleven en terugkeren naar het leiderschap, zodat onze visie het land leidt. En niemand weet dit beter dan premier Benjamin Netanyahu. Er is niemand waar ik meer voor heb gedaan dan Netanyahu, en daar heb ik geen spijt van, ‘pochte hij.

Sa’ar bedankte zijn supporters – waaronder Likud MK Haim Katz, die op het evenement aanwezig was, nadat berichten hadden gezegd dat hij op het punt stond zijn steun voor hem aan te kondigen – en zei: “Ik weet wat jullie hebben meegemaakt nadat jullie je steun aan mij hebt uitgesproken.”

Advertentie (4)