Hamas: ‘Bevrijding Palestina is ons doel’

<strong>Hamas-leider Mahmoud al-Zahar</strong> . Screenshot YouTube

Hamas-leider Mahmoud al-Zahar zei zondag dat Hamas de parlements- en presidentsverkiezingen in de Palestijnse Autoriteit (PA) niet als een doel op zich ziet, maar eerder als een middel om het verzet tegen Israël te versterken.

In een interview met Al-Aqsa TV stelde Zahar dat Hamas elke uitkomst van de verkiezingen zou accepteren in overeenstemming met de wensen van het Palestijnse publiek.

Want, zegt Zahar, als we ons niet versterken in de strijd tegen Israël is het alternatief “vernietiging, nederzettingen, diefstal van land en het Joods maken van ons grondgebied.”

In een direct beroep op de Fatah-beweging onder leiding van PA-voorzitter Mahmoud Abbas, zei Zahar dat Fatah akkoord moet gaan met de minimumvereisten, waaronder de beëindiging van de veiligheidscoördinatie met Israël en de versterking van de Palestijnse verzetsorganisaties.

Zahar benadrukte dat het van groot belang is klaar te zijn voor een confrontatie met Israël en merkte op dat Hamas en de Islamitische Jihad het eens zijn over één doel en dat dit de “bevrijding van Palestina” is, en dat het noodzakelijk is om overeenstemming te bereiken over de middelen om dat doel bereiken.

Advertentie (4)