IDF: “57.277 veteranen erkend als gehandicapt, 5.000 lijden aan PTSS”

Ter illustratie. Foto IDF

Er zijn 57.277 gehandicapte IDF- veteranen erkend door de revalidatieafdeling van het ministerie van Defensie, zo maakte het ministerie zondag bekend, schrijft de Jerusalem Post.

Het aantal omvat soldaten die zowel lichamelijk als geestelijk letsel hebben opgelopen en werd gepubliceerd ter gelegenheid van de vijfde jaarlijkse dag van waardering voor die gewonden zijn geraakt in de oorlogen van Israël en in terreur aanvallen.

Volgens de gegevens van degenen die worden behandeld door de revalidatieafdeling van het ministerie, zijn 591 van hen zeer gehandicapt, en 817 raakten gewond tijdens Operation Protective Edge in 2014,] 516 van hen hebben een invaliditeitsgraad van 20% of hoger.

Naast mensen met lichamelijk letsel, zijn ongeveer 5.000 IDF-veteranen erkend die lijden aan PTSS . Maar in de afgelopen zes jaar heeft de revalidatieafdeling slechts 588 als slachtoffers van PTSS erkend.

Het ministerie zei dat elke gehandicapte veteraan op de afdeling wordt vergezeld door een multidisciplinair team van specialisten, evenals een maatschappelijk werker gedurende het revalidatieproces, “om hem te voorzien van een uitgebreide medische, sociale, werkgelegenheids- en winstgerelateerde reactie. ”

In het afgelopen jaar heeft de revalidatieafdeling 546 gehandicapte veteranen financieel geholpen met hun universitaire en universitaire opleiding en voorkwam het dat 92% van de gehandicapte veteranen werden ontslagen bij het bedrijf waar ze werken.

Het proces om te worden erkend als een IDF gehandicapte veteraan heeft de afgelopen jaren een uitgebreide hervorming ondergaan, met een proactieve aanpak voor iedereen die als gehandicapt wordt erkend, evenals snelle interventie, een verkorting van de bureaucratie en de opbouw van een specifiek rehabilitatieprogramma in alle aspecten inclusief welzijn, medische zorg en werkgelegenheid.

De revalidatieafdeling van het ministerie werkt samen met de academische wereld om onderzoek naar PTSS-behandeling te bevorderen en elke veteraan die PTSS heeft, en daardoor voor meer dan 20% is gehandicapt, komt in aanmerking voor individuele, partner- en / of familiepsychologische therapie.

“Het ministerie van Defensie heeft de meest vooraanstaande experts in de staat Israël in dienst bij verschillende therapeutische methoden en legt speciale nadruk op het rehabiliteren van PTSS-slachtoffers door hun re-integratie in de beroepsbevolking,” zei het ministerie, toevoegend dat er naast individuele therapie “unieke therapeutische groepen en arbeidsdagverblijven in het hele land zijn”.

De dag van de waardering is “onze kans als staat om de dagelijkse race te stoppen en om hulde te brengen aan degenen die een hoge prijs hebben betaald voor de staatsveiligheid,” zei de adjunct-directeur-generaal van het ministerie en hoofd van de revalidatieafdeling, Brig.-Gen. (res.) Hezi Mishta.

“De rehabilitatiedivisie koestert elke dag gehandicapte IDF-veteranen en werkt om hen de beste medische zorg te bieden, om hen de volledige rechten te verlenen die zijn verleend door de wet en om hen te helpen bij hun re-integratie in de maatschappij, school en het personeel. Dit is onze missie. “

Advertentie (4)