Israelisch wielrenteam doet mee aan de Tour de France 2020

Het Israelische wielrenteam. Foto ICA

Voor het eerst zal een Israelisch wielrenteam meedoen aan de Tour de France in 2020 en zal dat doen met de vlag van Israel als Startup Nation.

Met een tv-publiek van 3,5 miljard mensen is de Tour de France één van de belangrijkste sportevenementen.

De Israel Cycling Academy (ICA) presenteerde woensdag zijn ploeg voor het jaar 2020 in Tel Aviv, waarbij het team zijn naam veranderde in “Israel Start-Up Nation” voorafgaand aan zijn eerste seizoen in de UCI WorldTour in 2020. Als zodanig neemt het deel aan de Tour de France en neemt het de plaats in van het Zwitserse team Katusha-Alpecin.

Het nieuw wielrenteam zal bestaan ​​uit 30 renners van 16 nationaliteiten, zeiden de ICA en Start-Up Nation Central (SNC) woensdag in een verklaring. Start-Up Nation Central is een non-profit organisatie uit Tel Aviv die bedrijven over de hele wereld verbindt met Israëlische innovatie. De ICA werd in december 2014 in Jeruzalem opgericht als het eerste professionele wielerteam van Israël.

Het team bestaat uit vier Israëlische renners: Itamar Einhorn, Omer Goldstein, Guy Niv en Guy Sagiv. Maar het heeft ook enkele van de meest ervaren rijders van de sport in zijn gelederen, waaronder Andre Greipel, Dan Martin en Dani Navarro, aldus de verklaring.

Het team is eigendom van de Canadese Israëlische miljardair Sylvan Adams en de Israëlische zakenman Ron Baron. Kevin Lam, een Canadees, neemt dit jaar een minderheidsbelang in het team via zijn bedrijf, Reinvent.com.

Twee van de Israelische wielrenners tijdens de Giro d’Italia in Israel. Foto ICA

“De droom om deel te nemen aan de Tour de France, en vijf jaar geleden toen we het team lanceerden nog bijna ondenkbaar, komt nu uit. Een professioneel team met Israëlische rijders van wereldklasse naast de beste internationale talenten, zullen met trots meedoen in een van ‘s werelds meest prestigieuze sportevenementen. Ongeveer 3,5 miljard kijkers in honderden landen over de hele wereld zullen de Israëlische vlag zien en de boodschap horen over dit land is dat ongeëvenaarde innovatie in de wereld brengt, “zei Adams, mede-eigenaar van het team.

In een poging het team een ​​voorsprong op de concurrentie te geven, zal Start-Up Nation Central de fietsers verbinden met innovators en ondernemers die technologieën ontwikkelen die hun prestaties positief kunnen beïnvloeden. Deze omvatten nieuwe, lichtgewicht metalen, meer uitgebalanceerde en gepersonaliseerde diëten en trainingssessies, en hulpmiddelen die hen in staat zullen stellen toegang te krijgen tot hun prestatiegegevens om zodoende hun slaap, mentale conditie en waterverbruik te verbeteren, aldus de verklaring.

Het gebruik van deze technologieën door het team zal helpen bij het versnellen van onderzoek en ontwikkeling van sportinnovaties in het algemeen en voor fietsen in het bijzonder, en deze innovaties onder de aandacht brengen van een wereldwijd publiek, aldus de verklaring.

“Door samen te werken met Start-Up Nation Central presenteren we het Israëlische tech-ecosysteem op een wereldwijd podium en sturen we een duidelijke boodschap de wereld in dat dit een land is dat de wereld zoveel te bieden heeft. Ik twijfel er niet aan dat geavanceerde Israëlische technologie ons team een ​​concurrentievoordeel zal geven terwijl we racen tegen de allerbesten in de wereld van wielrennen, “zei Adams.

Advertentie (4)