Netanyahu kopieert slogan van Trump & Modi

Screenshot gedeelte advertentie van Netanyahu.

Premier Benjamin Netanyahu heeft een afbeelding gedeeld, die ook door de Amerikaanse president Trump en de Indiase premier Modi is gebruikt.

De afbeelding, die zaterdag op zijn social media-accounts is geplaatst, bevat een zwart-wit foto van een wijzende Netanyahu, met een Hebreeuwse titel: ‘Ze zitten niet alleen achter mij aan, ze zitten achter ons aan.’

De advertentie lijkt te verwijzen naar de aanklachten tegen Netanyahu, die hij ontkent en waarvan hij beweert dat ze deel uitmaken van een ‘staatsgreep’ door linkse rivalen, officieren van justitie, de media en wetshandhavers.

Onderaan de foto staat ook nog: ‘Ik sta gewoon in de weg’.

Advertentie Netanyahu. Screenshot Facebook

De advertentie is ook een nagebootste versie die de Amerikaanse president Donald Trump woensdag jl plaatste. “In werkelijkheid zitten ze niet achter mij aan, maar achter jou. Ik zit gewoon in de weg”, aldus de banner van Trump.

De Trump-afbeelding was op zijn beurt bijna identiek aan die van de Indiase premier Narendra Modi, waarbij de tekst van de twee advertentie precies hetzelfde was.

In tegenstelling tot zijn nationalistische collega-leiders Netanyahu en Trump, wordt Modi niet geconfronteerd met juridische of politieke procedures die hem uit zijn ambt kunnen zetten, hoewel hij momenteel op massale protesten stuit wegens een nieuwe burgerschapswet die niet van toepassing is op moslims.

Trump en Netanyahu hebben dezelfde vergelijkingen gemaakt in hun kritiek op de media en onderzoeken naar hun gedrag. Deze noemen bij beide leiders een ‘heksenjacht door niet-gekozen elites die hen uit hun ambt willen verdrijven’.

Advertentie (4)