Raket uit Gaza door Iron Dome onderschept; IAF bombardeert Hamas wapenfabriek

Ter illustratie. Raket uit Gaza boven Sderot. Screenshot YouTube

Afgelopen nacht was het weer zover, net na middernacht ging in plaatsen langs grens met Gaza het luchtalarm af nadat een raket was gelanceerd richting Israel. De Iron Dome heeft de raket in de lucht onschadelijk gemaakt.

Kort na middernacht was in plaatsen niet ver van de grens met Gaza het door merg en been gaande geluid van het luchtalarm te horen waardoor duizenden mensen uit hun slaap werden gewekt en de schuilkelders moesten opzoeken.

Een raket Uit Gaza was richting Israel afgevuurd. De Iron Dome deed zijn werk en maakte de raket in de lucht onschadelijk. Er zijn geen berichten over gewonden of schade.

Paar uur later viel de Israelische luchtmacht een wapenfabriek van Hamas in Gaza aan omdat de IDF Hamas aansprakelijk houdt voor alles wat er in Gaza gebeurt. Hamas is de groep die Gaza regeert.

Het incident komt kort nadat een gewapende man probeerde de grens met Israel over te komen.

Beelden van het incident, dat later werd verspreid door de IDF, toonden aan dat de verdachte het veiligheidshek naderde, gewapend met wat een aanvalsgeweer lijkt te zijn. De video eindigt voordat een aanval vanuit de lucht op de man werd uitgevoerd.

Voor degenen onder de lezers die niet weten hoe het geluid van luchtalarm in Israel klinkt, deze video van een luchtalarmtest laat u het horen. Zet de speakers op vol, dan heeft u een beetje een idee hoe dat al jaren gaat in zuid Israel waar inwoners slecht 15 seconden hebben een veilige plek te zoeken.

Advertentie (4)