800 cyberaanvallen tijdens landing vliegtuigen met staatslieden in Israël afgelopen week

Russische president Vladimir Poetin landt in Israël voor het World Holocaust Forum, 23 januari 2020. (Screenshot)

Cyberaanvallen uit Iran, Polen, Rusland, China en Noord-Korea probeerden vorigen week het vliegverkeer op de luchthaven Ben Gurion te ontregelen.

Volgens Channel 12 meldde zondag de Cyber afdeling van de Israëlische luchthaven Autoriteit (Israeli Airports Authority Cyber ​​Division) dat er vorige week minstens 800 verschillende cyberaanvallen op de Israëlische luchtvaart hebben plaatsgevonden.

Alle aanslagen zijn met succes afgeslagen, zeiden deze bronnen.

De cyberaanvallen “waren gericht op de luchthaven Ben Gurion en de vliegtuigen die op Ben Gurion zouden landen”, aldus het rapport. De aanvallen “waren gericht op het verstoren van de vliegroutes van meer dan 60 vliegtuigen met staatshoofden, koningen en presidenten.”