‘Paraatheid en respons op noodsituaties’ – Internationaal congres in Tel Aviv (video)

Ter Illustratie, Screenshot promotiefilm conferentie.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en het IDF Home Front Command houden van 12 tot 15 januari 2020 de zesde internationale conferentie over thema ‘Paraatheid en hoe te reageren op noodsituaties’. Het congres zal naar verwachting 1000 deelnemers ontvangen; vertegenwoordigers uit 37 landen hebben zich tot nu toe geregistreerd.

De conferentie wordt gehouden in het Hilton in Tel Aviv en zal een oefening bij Zikim (in het noorden van de Negev) omvatten in samenwerking met de Israëlische politie, brandweer, IDF en Magen David Adom.

Belangrijke onderwerpen op de meeting van dit jaar zijn het beheren van noodsituaties in het tijdperk van nepnieuws, omgaan met cyberaanvallen, massale schietpartijen en terreuraanslagen in stedelijke gebieden, vluchtelingen- en migrantenpopulaties en het gebruik van innovatieve technologieën.

De conferentie zal hulpverleners van civiele en militaire organisaties over de hele wereld ontvangen die samenkomen in Israël om te leren van de beste praktijken die zijn ontwikkeld door de uitmuntendheid en ervaring van Israëlische instanties voor de paraatheid in noodsituaties.

De conferentie omvat plenaire lezingen gepresenteerd door werelddeskundigen zoals de US Assistant Secretary of Health and Human Services for Preparedness and Response (ASPR) Dr. Robert P. Kadlec. De conferentie zal bestaan ​​uit vooraanstaande experts van over de hele wereld, en verder komen aan bod de Internationale Brandveiligheid Simulator en een live respons op aardbevingen, gehouden in Zikim, met alle noodhulpverleners van de officiële instanties. Ook is aandacht voor de inzet van het eerste IDF-veldhospitaal dat professioneel is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Advertentie (4)