9 Zuid Koreanen die onlangs in Israel waren blijken het coronavirus te hebben

MDA personeel. Fotot MDA

Van een groep van 77 Zuid Koreanen die tussen 8 -15 februari in Israel waren blijken er bij terugkeer 9 besmet te zijn met het coronavirus. Er wordt uitgezocht wie er met hen in contact is geweest. In ieder geval een groep middelbare scholieren uit Beersheva. Deze 30 jongeren zijn vandaag in thuis in quarantaine geplaatst.

Onder de door de Zuid Koreaanse groep delegatie sites waren: David Tower Hotel in Netanya, de stad Caesarea, de stad Nazareth inclusief St. Gabriel hotel, Het David Dead Sea Resort; Masada Nationaal Park, Het Leonardo Hotel in Beersheva, De grot van de patriarchen in Hebron, de stad Jeruzalem, inclusief Grand Court Hotel.

Inmiddels heeft Israël een groep nieuwe toeristen uit Zuid Korea zaterdag de toegang tot het land ontzegd, omdat het Aziatische natie een golf van nieuwe gevallen van het coronavirus ziet, aldus de Autoriteit voor Bevolking en Immigratie.

De Israelies die aan boord van dat vliegtuig zitten werden onder bepaalde strikte voorzorgsmaatregelen op Ben Gurion Airport toegelaten en uitvoerig onderzocht. Daarna mochten ze naar huis onder voorwaarde dat ze 4 dagen in quarantaine blijven.

Het ministerie van Volksgezondheid overweegt zijn volgende stappen, in coördinatie met het ministerie van Binnenlandse Zaken, volgens de Hebreeuwse media.

Inmiddels is bekend geworden dat een baby met symptomen van het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis.

De ouders bleken in een kerk te zijn geweest waar ook de groep uit Zuid Korea op dat moment was.

Advertentie (4)